keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Pikkutontun askelissa.

Kylläpä nämä pimeät joulukuun päivät ovat hurahtaneet nopeasti viimeisiä lahjoja ommellessa. Joulukuun tilkkupeittoon halusin nopeasti tehtävän mallin, jotta saisin sen ennen joulua valmiiksi. Malli löytyi Tilkunviilajan kalenterista. Toteutin mallin, en paper piecing -tekniikalla, vaan kaitaletekniikalla. Joulun kunniaksi värimaailma koostuu punaisista kankaista. Tummista ja kirjavista kankaista leikkasin n. 17 cm ja 6cm leveitä kaitaleita, yksivärisestä punaisesta 6 cm leveitä kaitaleita. Ompelin nämä kaitaleet yhteen: iso, punainen, pieni, punainen. Leikkasin yhdistelmät 20 cm:n pätkiksi. Sen jälkeen asettelin kaitaleet porrastaen siten, että seuraava blokkirivi alkaa edellisen keskikohdalta. Reunakolot piti tietysti täyttää.
Käytin taustakankaana jouluaiheista palaa, johon jouduin ompelemaan punaiset reunakaitaleet. Tikkaukset ompelin pääasiassa pysty- ja vaakasuoriin ommeljuoviin sekä isoihin tilkkuihin lävistäjäksi. Tikkupeitto sai nimekseen Pikkutontun askelissa.
Kyllä nyt moni viettää poikkeuksellista joulua, koska Koronaviruksen liikkeitä ja etenemistä on mahdoton tietää. Mietimme, saammeko ketään lapsista jouluvierailulle. Onneksi olemme kaikki pysyneet terveinä. Rauhallista ja toiveikasta joulun odotusta!

8 kommenttia:

  1. Kiva malli peitossa ja hauska nimi! Ahkeraan olet tehnyt näitä peittoja eli joka kuukausi yhden:)
    Mukavaa joulun odotusta myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tovin, teenkö joulupeiton. Päädyin siihen, että värit nimin riittävät jouluun.

      Poista
  2. Peitossasi on jotain todella vinkeää, kiva malli ja kivat kankaat yhdessä. Väritys - ei niin perinteinen - mutta erittäin onnistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kaikki kankaat löytyivät varastostani. Jännäsin, riittääkö yksivärinen punainen ja riittihän se juuri ja juuri, kun ompelin pienetkin pätkät kaitaleiksi.

      Poista
  3. Kauniisti käytetty varaston kankaat! Olet ollut tosi ahkera. Tässä ei nyt auta muu kuin lymyillä kotona joulu ja odottaa parempia aikoja. Tartunnat ovat pahasti nousussa meillä päin. Kyllä tämä vielä tästä kohenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin kai tämä joulu menee erilailla kuin koskaan aikaisemmin. Kotimaassa asuvat lapset tulevat Tapaninpäivänä, aaton vietämme kahdestaan.

      Poista
  4. Nätti peitto ja kiva nimi. Näin Vekkilän tonttulasta tuo pikkutontun nimi on niin kiva. Tulee rauhallinen joulu, mutta onhan sitten aikaa lukea, katsoa elokuvia, syödä hyvää ja nauttia. En välitä mistään hulabaloosta muutenkaan. Hyvää adventtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Peitossa tonttulasta muistuttavat värit ja se, että pikkutontut joutuvat tekemään paljon mutkia tarkkaillessaan ihmisten touhuja. Niin, nautitaan rauhallisesta joulusta ja hyvästä ruuasta. Hyvää jouluviikkoa.

      Poista