lauantai 26. joulukuuta 2020

Joululahjoja.

 


Kesällä ompelin auton takakonttiin suojapeiton, johon käytin pieniä jämäpaloja, harjoitusblokkeja ja ylimäärärisiä blokkeja. Niinpä päätin ilahduttaa lähisukua samantyylisillä peitoilla. Kaadoin tilkkukopan lattialle ja lajittelin tilkut/blokit värien mukaan: siniset, punaiset ja vihreät. Kasasin niistä kaikkiaan kuusi peittoa, jotka sitten päätyivät pukin konttiin.

Punaiset peitot saivat nimikseen Mansikkamaito 1, Mansikkamaito 2 ja Mansikkamaito 3. Yksi niistä lennähti Hampuriin.
Siniset peitot nimesin myös marjojen mukaan eli Mustikkametsä 1 ja Mustikkametsä 2.
Vihreän peiton nimi on Ketunleipämetsä. Muutamat laittoivat jo viestiä, etteivät raski piilottaa peittoa auton peräkonttiin.
Halusin tietysti ommella jotain lapsenlapsellemme. Hän sai gollege-asun ja neulepaidan.
Syyskuussa ostin Kainoneuleen myymälästä myös sinisiä neulospaloja. Kasasin niistä miehelleni villapaidan. Materiaali on merinovillaa ja ainakin edellinen vastaava paita on ollut kovassa käytössä. Mieheni pitää siitä, koska se on ohut, mutta lämmin.

Muutamia villasukkia syntyi sohvannurkkaneuleina. 

 


Ompelin myös nuoremmalle tyttärelleni villakangasjakun.

Ompelin myös kehyskukkaron poikani tyttökaverille.


Hyvää Tapaninpäivää ja tilkkujen kuvioimaa loppuvuotta kaikille!

12 kommenttia:

  1. Onpas siellä ompelukone surrannut ahkerana;) Kivoja lahjoja olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta tuntia olen istunut koneen äärellä, mutta ne ovat olleet antoisia tunteja.

      Poista
  2. Nuo takakontin matot oat kyllä oivallisia paikkoja jämien käyttöön. Ja niiden yksinäisten blokkien. Olet ollut kovasti ahkerana ja tehnyt vaikka mitä vaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jämälaatikko lähes tyhjeni, mikä oli tarkoituskin. Hirsimökkitekniikalla sain aina blokkeja samankokoisiksi ja suikaleista syntyi tilkkulasagnea.

      Poista
  3. Nyt on kyllä ompelukone ollut ahkerassa käytössä, voi kaikkea kaunista on tehty ommeltu ja neulottu, varmasti olivat saajat tyytyväisiä! Resurssilaatikko on varmaan tyhjentynyt kun noin monta takakontti mattoa olet tehnyt. Mukavaa loppuvuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ompelukone ei ole ollut koristeena, mutta tekeminen on ollut mukavaa. Resurssilaatikko on melkein tyhjä, mikä on hyvä asia. Hyvää loppuvuotta myös sinulle.

      Poista
  4. Hienosti olet koonnut resurssilaatikon paloja yhteen! Uskon kyllä että saajat eivät raaskikaan piilottaa peittojaan takakonttiin. Tämä on kyllä oiva tapa käyttää pieniä paloja. Kyllä ovat varmasti muutkin työsi olleet mieluisia saajilleen! Mukavia loppuvuoden päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Resurssilaatikko on melkein tyhjä niin kuin pitääkin välistä nollata. Sain joululahjaksi uusia malleja ja kankaita. Huh, niitä kyllä toivoinkin pukilta. Kivaa loppuvuotta!

      Poista
  5. Enpä ihmettele miksi eivät halua piilottaa peräkonttiin. Ansaitsevat arvoisensa paikan. Hyvin saa upotettua tähän pienemmätkin tilkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, voihan niitä pikkupeittoja pitää vaikka takapenkin suojana autossa. Sellaisia olen kyllä itsellenikin suunnitellut, toteuttaminen odottaa oikeaa hetkeä. Uutta materiaalia kyllä on jo jemmassa, kun pukki oli lukenut lahjalistani!

      Poista
  6. Hieno idea käyttää resurssilaatikon sisältö pieniin peittoihin. Hauskat tuli. Tilkusta asiaa ryhmässä ehdotettiin tilkkutöiden jämien kutsumista resursseiksi ja resurssejahan ne ovat eivätkä mitään roskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idean sain jonkun blogista. Pikkupeittoja oli oikein virkistävää ommella. Ahaa, sieltä tuo nimi resurssi, en kyllä koskaan ole nimittänyt noita pikkutilkkuja roskiksi niin kauan kuin niitä voi käyttää.

      Poista