sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Elokuu meni jo.

 

Paratiisinkuningas.

Olipas kiireinen elokuu: mustikoiden ja vadelmien keruuta, viinimarjojen mehustamista, kantarellien, vaaleiden orakkaiden ja mustatorvisienien siivoamista.  Toki pidän kaikista noista puuhista, mutta aika tahtoo loppua kesken.  Siksipä elokuun peitto uhkasi jäädä tekemättä.  Valitsin jemmalaatikosta kookkaan paneelin, jossa komeilee riikinkukko.  Pohdin, millaista kehystä olisi nopea ommella ja päädyin blokkiin nimeltään Oikeustalon portaat.  

Oikeustalon portaat.

 

Keskusneliöiksi valitsin tummansinisen kankaan loppua, tai oikeastaan siihen upposi kahden kankaan loput.  Rakensin rappusia sinisistä ja vihreistä kankaista.  Koska suuressa paneelissa oli runsaasti ruskeaa, halusin kehystää blokit ruskeilla kaitaleilla.  Varastossani ei ollut riittävästi ruskeaa, joten sitä piti käydä ostamassa.  Onnekseni olemme saaneet kaupunkiimme kangaskaupan - toivon sinne paljon kävijöitä.  

Peiton etupuoli.

 

Välivanun kokosin edellisten töiden jämistä; niitä tarvittiinkin monta kaitaletta.  Taustakankaassa toistuu myös Oikeustalon portaiden teema.  Piilotin siihen myös kaksi ylimääräistä blokkia.  Enpä muista koonneeni taustakappaletta noin monesta osasta.  Annoin peitolle nimeksi Paratiisin kuningas.

Taustakappale koostuu monesta osasta.

 Tikkasin peiton ommeljuovia pitkin, kuten minulle opetettiin noin 40 vuotta sitten.  Silloin sanottiin, että vain käsintikkaus saa jäädä näkyviin.  Kyynärpääni eivät salli minun tikata käsin; onneksi nykyään koneommel hyväksytään. Annetaan kaikkien kukkien kukkia tikkaustenkin osalta. Jokainen tekee sitä, mihin pystyy.  Riikinkukon tikkasin vapaalla tikkauksella linnun muotoa jäljitellen.

Kiitos kommenteista!

8 kommenttia:

 1. Mielestäni kaikki tikkaustavat ovat oikeita:) Käsintikkauksessa syntyy kaunista jälkeä mutta monetkaan eivät voi sitä tehdä käsi-tai olka-tai muiden ongelmin vuoksi. Olen tikannut käsin aikoinaan muutaman peiton mutta nykyään teen tikkaukset koneella edellä mainituista syistä. Usein valitsen vielä helpon tikkustavan ja olen ollut ihan tyytyväinen niihin:)
  Paratiisin kuningas-peittosi on kaunis:) peiton toinen puoli mukaan lukien:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös minun mielestäni kaikki tikkaustavat ovat oikeita. Peiton väri ei ole ehkä juuri minun värimaailmasta, mutta tulipahan erilainen.

   Poista
 2. Sinivihreät blokit korostavat kauniisti riikinkukon värejä. Onhan se vaihteeksi mukava tehdä vähän totutusta poikkeavilla väreillä. Ja hyvä tuli! Hyvin samoilla linjoilla on ajatukseni kulkeneet tikkaustavoista. Kukin tyylillään, olishan se aika yksitoikkoista jos kaikki tekisivät samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Oikeustalon portaat -blokkia oli mukava ja nopea ommella. Monen kankaan jämiä sain upotetuksi tähän peittoon.

   Poista
 3. Tikkaustavoista ajattelen myös samoin, kukin omalla tavallaan. Paraatiisin kuningas on oikein hieno ja kivat reunablokit keksit tehdä. Isot paneelikankaat ovat aina haasteellisia toteuttaa, olet onnistunut hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin kyllä kauan, millaiset reunat ompelisin paneelin ympärille, mutta lopulta ratkaisu oli helppo toteuttaa.

   Poista
 4. Osuva nimi peitolle. Keskuskuvio pääsee oikeuksiinsa tässä kauniissa työssä. T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin kyllä etukäteen, voisiko ison paneelin leikata osiin, mutta en osannut tehdä sitä.

   Poista