keskiviikko 24. elokuuta 2022

Jotain pientä.

 

Äitienpäiväruusu kukkii toistamiseen.

Marjastajallekin tarpeellinen vyölaukku.

Marjastus on ollut niin päällimmäisenä mielessä, että ompelukone on saanut levätä.  Toisaalta ihan helteellä en ole jaksanut lähteä metsäänkään.  Jotain pientä olen kuitenkin saanut ommelluksi.  Jonkun blogista sain hyvän vinkin vyölaukun ompeluun (kaava löytyy Pikku Akan blogista).  Leikkasin osat markiisikankaan lopusta ja kasaaminen sujui nopeasti.  Varastossa oli solki - jostain vanhasta repusta purettu - valmiina käyttöön.  Vyölaukkuun mahtuu kännykkäkin reilusti.

 

Pienokaiselle.

Ompelukoneen vieressä odotti pieni jämäpala kukallista trikoota.  Siitä syntyi pikkuneidille pöksyt ja myssy.  Lopusta ompelin itselleni myssyn.   Ompelin myös kynäpussukan matkailuautoon, koska sellaista kaipailin reissussa.  Materiaali on markiisikankaan suikale levitettynä korkkikankaalla.

Myssy ja kynäpussukka.

 

Reissussa poikkesin jossain kirpputorille ja sieltä löytyi aarteita.  Joku oli tuonut myyntiin kankaita: nappasin mukaan pöllökuvioisen Robert Kaufmannin kankaan (4€) ja Marimekon kankaan (6€).  Mukaan lähti myös 4,5 metrin pala puolipellavaista pyyheliinakangasta (10€), josta ompelin kuusi käsipyyhettä.  Vielä mietin, jaksanko kirjoa niihin koneella nimikirjaimet. 

 

Kankaita löytyi kirppikseltä.

Puoli tusinaa pyyhkeitä.


Teimme vielä remonttia keittiössä.  Olen miettinyt jo pitempään, miten iän karttuessa pystyn käyttämään alakaappeja.  Edellisen remontin aikoihin ei vielä käytetty vetolaatikoita.  K-raudan myyjän avustuksella saimme suunnitelluksi neljään alakaappiin sellaisen muutoksen, että hyllyjen tilalla on nyt vetolaatikot - vieläpä entisen oven takana.  Mies ahersi tänään viimeiset laatikostot paikoilleen; minulle jäi tietysti tyhjennys ja täyttäminen.  Samalla kaappien sisältö tuli lajitelluksi.


Vetolaatikot alakaappeihin.   

6 kommenttia:

  1. Mukavia ompelutöitä! Kirpputoreilla todellakin löytyy aarteita, toiset pitävät tarpeettomina. Kätevät ovat nyt keittiön kaapit! Muutama hylly olis meilläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa todellakin vierailla uusien paikkakuntien kirppiksillä. Suosittelen muillekin kaapistoihin vetolaatikoita.

      Poista
  2. Vyölaukku onkin kätevä kaikkiin paikkoihin joihin ei voi käsilaukkua ottaa mukaan. Ihania kankaita olet löytänyt kirppikseltä! Meillä on laitettu vetolaatikot yli kymmenen vuotta sitten kun teimme isomman remontin, ovat kyllä käteviä, suosittelen myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vyölaukku on ollut mukana monella marjamatkalla. Vetolaatikot ovat osoittautuneet käteviksi jo nyt muutaman päivän aikana.

      Poista
  3. Vyölaukulle nostan peukkua, tarpeellinen ja kätevä! T. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vyölaukku on ollut käytössä tarpeen, kun kännykän koko on kasvanut eikä siis mahdu taskuun.

      Poista