sunnuntai 7. elokuuta 2022

Kukkia, marjoja, sieniä ja mekko.

Kasvimaan rehevyyttä.

Loppukesä on mielestäni hienoa aikaa siitä syystä, että luonto tarjoilee meille monenlaisia herkkuja syötäväksi ja säilöttäväksi, vaikka päivät ovat täynnä touhua - ihan väsyksiin asti.  Kasvimaata reunustaa kesäkukkien kirjo, jossa näyttää tänä vuonna olevan komeita unikkoja.  Kukinnot kestävät vain muutaman päivän ja sade piiskaa niitäkin.  Kasvimaan satoa on tullut kiitettävästi: salaatteja, persiljaa, oreganoa, tilliä, lehtimangoldia, sipuleita, retiisejä, minttua, rosmariinia, perunaa, kesäkurpitsaa ja uutuutena spagettikurpitsaa.

Mustatorvisieniä, vaaleita orakkaita ja kantarelleja.

Metsä on tuottanut tänä kesänä myös monta mukavaa yllätystä.  Kullankeltaisia kantarelleja on löytynyt runsaasti ihan yllättävistäkin paikoista.  Myös mustatorvisieniä ja vaaleita orakkaita on ollut säilöttäväksi asti.  Mustikkasato on runsas: olen poiminut niitä yli 50 litraa.  Onnistuin myös löytämään vadelmapuskia, missä kukaan ei ollut käynyt.  Olipa mukavaa kerätä niitä.  Mustikkareissulla sain myös pienen määrän harvinaisherkkuja eli mesimarjoja.

Mesikoita.

Lomareissulla sorruin tietysti ostamaan kankaita (koska halvallakin joskus saa!).  Yhden niistä ompelin mekoksi.  Yhdistelin kolme eri kaavaa saadakseni mieleiseni mallin.  Miehustan kaava on SKK-lehdestä (4/2022), koska halusin edestä napitettavan mallin.  Saman lehden Designer-kaavasta (Paola Suhosen Ivana Helsinki -sarjaa) kopioin hihan kaavan.  Salsahelman mittoja tutkin saksalaisesta Fashion style -lehdestä, koska en halunnut mekosta liian leveää.  Hihoja kevensin siten, että ompelin kaksi päällimmäistä hihaa sifongista ja alimman mekkokankaasta.  Huomasin juuri, että taskut olisivat olleet kivat, mutta tällä kertaa ne jäivät pois. 


Salsamekko. 
   
Mekko takaa.

Hyvää elokuuta ja satokautta!  Metsissä riittää marjoja.

Makuuhuoneen ikkunalla kukkii orkidea.


6 kommenttia:

  1. Nätti mekko , onpa kaunis kangas:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kangas oli poistomyynnissä, koska kauppias oli lähdössä opiskelemaan: maksoi 10€/m.

      Poista
  2. Kaunis mekko ja hienoa satoa! Mukavasti olet löytänyt sieniä ja että oikein mesimarjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kovasti! Tämä viikko on kulunut vadelmia keräten. Niitä on runsaasti ja ovat hyvänlaatuisia. Ilo kerätä. Mesimarjat olivat kiva yllätys.

      Poista
  3. Oi, mesimarjoja. En ole nähnyt niitä koskaan luonnossa. Mekkosi on kaunis kesäinen! T. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sinun pitää vain liikkua luonnossa niin paljon, että mesimarjoja löytyy. Mekko on jo ollut käytössä.

      Poista