maanantai 5. huhtikuuta 2021

Rasia ja koreja.

 

Korurasia.

Alkutalvesta mieheni äkkäsi vanhempiensa jäämistössä rasian, jonka hän on askarrellut koulun puutyötunnilla. Kuvitelkaa: siinä lukee keskenkasvuisen käsialalla mieheni nimi ja  lll-luokka (siis oppikoulussa talvella 1966-1967)!  -Haluatko sen itsellesi?  -Totta kai!  Rasiaa piti tietysti tuunata tähän päivään.  Kuvittelin sisustukseen punaista samettia, mutta kun sellaista ei osunut kangasvarastosta silmiin, ompelin sisuksen pinkistä tikkikankaasta, jota jäi muutama vuosi sitten tähteeksi takista. Itseasiassa se onkin sopivan ryhdikäs.  Ompelin sisälle lokerikon, joten siihen muuttivat asumaan kaulakorut (vain pieni osa!).  

Rasian ulkopinta kukitettuna.

 

Koristelin myös rasian ulkopinnan eli liimasin siihen decoupage-lakalla kukkasia, jotka leikkasin lautasliinoista. 

Koreja tyynyissä.

Eräs tilkkutöiden klassikko eli kori oli minulta vielä kokeilematta.  Siispä sellaista vain kokeilemaan.  Ompelin kaksi koria, jotka sitten päätyivät tyynynpäällisiksi.  Välivanun kasasin ihan pienistä suikaleista, mutta nekin löysivät paikkansa.  Persikanvärinen taustakangas löytyi myös kotoa. Upotin taustalle vetoketjun, jotta päällisen saa helposti vaihdetuksi.

Tyynyjä resurssikankaista.

 

Leivoin pääsiäiseksi vatruskoita, kun äkkäsin reseptin K-ruokalehdessä. Maistuivat ruskistetun munavoin kera.

Vatruskoita.







10 kommenttia:

  1. Hienoa kun löytyi noin arvokas rasia ja sait sen käyttöön! Tyynyistä tuli oikein kauniit, keväiset. Resurssikankaista on niin moneksi! Vatruskoita? Nepäs ovatkin aivan outo juttu minulle. Ehkä löydän lehdestä ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Rasia on nyt käytössä. Karjalassa naiset leipoivat vatruskoita. Taikina tehdään perunasoseesta, melkein kuin perunarieskat.

      Poista
  2. Rasia on saanut ylellisen sisustuksen! Minullakin on tuo kori vielä kokeilematta, kivat tyynyt tuli blokeista. Vatruskakuva toi veden kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasialla on myös tunnearvoa. Vatruskoiden leipominen oli helppoa, en ole tehnyt niitä aikaisemmin.

      Poista
  3. Hienoa, että vanha rasia sai taas uuden käytön ja upean sisustan!
    Korimallilla upeat tyynyt, keväiset ja kauniit! En ole itse myöskään tehnyt tällä mallilla, pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, rasialla on uusi elämä. Aika jännä juttu, että moni muukaan ei ole ommellut kori-blokkia.

      Poista
  4. Miten hieno rasia ja mikä muisto. Hyvin sait tuunattua. Korit on kauniita myös, mutta nuo vatruskat sai veden kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rasian puuosat on tehty hyvin, saumat eivät irvistele. Ryhdy vain leipomaan!

      Poista
  5. Tuo arkku on kyllä hieno! Kivasti olet sitä tuunannut omiin tarpeisiisi. Tyynyissä on tosi hyvät värit! Ja vatruskat, ne kyllä varmasti maistuivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuuluu pääasiassa miehelleni, joka on valmistanut rasian oppikoulun kolmannella luokalla. Vatruskat kelpasivat kyllä.

      Poista