sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Piristystä sohvaan.

 

Sohva uudella twistillä.

Viime talvena ystävättäreni kyseli ohjeita, koska hän halusi ommella pari sohvan suojusta; vaaleat päällyskankaat piti suojata tahroilta.  Niinpä minäkin ajattelin ommella omiin sohviini istuinosien somisteet. Meidän sohvat ovat helppohoitoista nappanahkaa, joten niihin eivät tahrat uppoa.  Etsin taas käsiini joululahjakirjan (Schätze aus der Restkiste) ja valitsin malliksi Kansas Twisterin.  Minulla oli valmiina kangassetti, jossa on pelargonia-aiheisia kankaita.  

Pikkusohvakin sai päällisen.

Siispä leikkuri ja ompelukone töihin.  Valmistin ensin 3-istuttavan sohvan somisteen.  Osat olivat melko kookkaita ja nopeita ommella.  Olisi pitänyt lukea ohje tarkemmin, sillä ompelin twister-kuusikulmiot valmiiksi ja niiden kasaamisessa oli 60:n ja 120:n asteen kulmia.  No, oma moka.  Pienemmän eli 2-istuttavan sohvan somiste oli paljon helpompi kasata, koska ymmärsin ommella puolikkaita blokkeja, koota ne nauhoiksi ja lopulta nauhat tilkkupinnaksi.

Oikealla värikäs taustakangas.

 Väliin ostin liimattavaa laukkuhuopaa, koska ajattelin sen olevan ryhdikästä.  Taustakangas oli valmiina.  Hah hah!  Se on marinoitunut ainakin 20 vuotta eli ostin joskus Finnlaysonin summasäkin, jonka muut kankaat olen ommellut.  Laatu on hyvä ja napakka, mutta sen väritystä en ollut onnistunut yhdistämään  mihinkään työhön aikaisemmin.  Kaipa se odotti näitä pikkupeittoja. -Tein tavallisen ruututikkauksen aaltotikillä.  Reunakaitaleihin sain käytetyksi kaksi vihreäsävyistä kankaanloppua.  Ajattelin antaa töilleni nimet Pelakuu1 ja Pelakuu2.

8 kommenttia:

  1. Hauskat sohvan suojukset ja kiva malli!
    Minulla on takkahuoneen sohvalla pieni tilkkupeitto suojana, mutta olohuoneeseen olen ajatellut myös sohvan suojukset, mutta aina tulee sama vaikeus värit ja malli:) Sinä olet onnistunut hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sisustuksessa pienikin uutuus tuntuu mukavalta.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti! Vanhanajan pelakuut sopivat minun tyyliini.

      Poista
  3. Hienoa piristystä! Kyllä tilkkuilijan kotona ovat tilkut monessa roolissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Kati! Pienilläkin asioilla saa iloa kotiin ja arkeen.

      Poista
  4. Tuo raikas väri sopii hyvin tummaan sohvaan ja kiva malli!

    VastaaPoista