lauantai 27. maaliskuuta 2021

Sohvannurkkaneuleita.

 

Sukkia erilaisilla tekniikoilla.

Vaikka kyynärpääni eivät tykkää neulomisesta, värkkäilen tv:tä katsoessani jotain pientä, kunhan ei ole pölisevää (irtokarvaista) villaa; muutoin allergia pölläyttää silmäluomet nahkattomiksi.  Halusin kokeilla erilaisia tapoja neuloa sukkia.  Alkuvuodesta valmistuivat pinkit sukat, joihin malli löytyi SKK-lehdestä.  Sukat on neulottu varresta kärkeen ja niissä on ranskalainen kantapää.  Lanka on villatakin jämiä.

Turkoosit sukat olen neulonut looppaamalla eli pyöröpuikkojen avulla kärjestä varteen.  Ihan mielenkiintoinen tekotapa.  Näihin sukkiin neuloin japanilaisen kantapään, jossa lyhennetyt kerrokset neulotaan silmukkamerkkien avulla.  Lanka lienee Nalle-lankaa.

Kirjoneulekämmekkäät.

 Kolmas neuletyö ovat kämmekkäät.  Niiden ohje oli SKK-lehdessä. Mukava tehdä välistä kirjoneuletta.

Tähtikuvioisia mukimattoja.
 

Koska ompelukoneessa oli edellisen työn jäljiltä siniset langat, pysyttelin samassa värimaailmassa.  Ompelin tähtiblokkeja eli pohjaväri on sininen ja tähti keltainen.  Ohjeen muokkasin joululahjakirjasta.  Välissä on ohut laukkuvanu.  Lopulta niistä muodostui neljä mukimattoa.



Kevättä kohti kirkkaammissa väreissä.

Kevään koittaessa mustat hameet alkoivat tuntua synkiltä, joten kipaisin ostamassa punakuvioisen kankaan.  Uusimmassa SKK-lehdessä oli mukava perushame.  Tosin se oli kietaisumallinen, mutta ompelin halkion alaosastaan kiinni, koska hametta on silloin mukavampi käyttää.  Kangasta oli sen verran reilusti, että ompelin siitä suuren pussukan.  Käytin sen kovikkeena silityslaudan vanhaa suojusta ja niinpä laukusta tuli oikein jämäkkä. 

Jämäpussukka.

Aurinkoisten päivien myötä olen aloittanut "puutarhatyöt".  Herneen versot venyvät pituutta ihan silmissä.  Kiva napsia salaattiin ja leivän päälle.  Lisäksi ostin tavallisen persiljan, lehtipersiljan ja basilikan vihannesosastolta ja istutin isompaan ruukkuun.  Ja vielä rukolakin yrittää pysyä hengissä.  Siitä se kasvukausi alkaa.
 

Pikkupuutarha.

Rauhaisaa hiljaista viikkoa ja pääsiäisen aikaa!

10 kommenttia:

  1. Monenlaista kaunista on siellä valmistunut! Omien vaatteiden ompelu on kyllä hieno taito, saa sellaista mitä haluaa eikä tarvitse kierrellä kaupoissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vaateompelun opin kotona, kun äiti teki kaikki vaatteet ja vähän myös muille. Pidän työstä paljon. Lasten ollessa pieniä heidän vaatteitaan ei tarvinnut nimikoida kerhoon.

      Poista
  2. Olet kyllä monitaitoinen tekijä, kauniita sukkia, tilkkutöitä ja vaatteita! Mukimatoissa on kiva kuvio. Kyllä hieno asia ja taito, että itse pystyy tekemään omat vaatteensa, pitäisi kyllä itsekin siinä asiassa terästäytyä, kun joskus olen ammatikseni sitä tehnyt ja niitäkin kankaita vielä on tallella. Ehkä ensi talvena olisi niiden aika, kuka tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vaateompelu on aina ollut lempipuuhiani. Ryhdy vain rohkeasti tuhoamaan kankaitasi. Jos jotain menee pieleen, sen voi useimmiten korjata. Tsemppiä!

      Poista
  3. Oletpa tehnyt suloisia sukkia. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina mukava kokeilla erilaisia työtapoja. Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  4. Tuttuja on nuo oireesi myös minulla. Sitkeästi sitä vaan kutoo, vaikka niska särkee, kädet särkee, pää särkee, nenä tukossa, jne. Ompelu on kivaa ja olenkin etsinyt kangasta, mutta eihän se niin helppoa taas ollut löytää. Mukavaa pääsiäistä myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä tuntuisi tylsältä tämä elämä, jos ei voisi tehdä käsillään jotakin. Sopivan kankaan löytäminen voi olla välistä hankalaa, joskus kangas okein hyppää ostoskoriin.

      Poista
  5. Somat sukat! Minä en ole innostunut tuosta kärjestä aloittamisesta. Kädentaidot on sinulla taas olleet hyvin ja monipuolisesti käytössä. Mukavaa kun valo lisääntyy ja kasvukausi alkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Perinteiset sukat ovat aina takuuvarma juttu, onnistuvat aina. Ja uusia malleja löytyy joka lähtöön. Kasvukausi tuo toivon paitsi uudesta kesästä, tällä kertaa myös toivon siitä, että pääsemme koronasta voitolle.

      Poista