lauantai 13. maaliskuuta 2021

Ruutukuosia.

 

Sinistä ruutua.

Resurssivarastossa on pyörinyt monta monituista vuotta puuvillaista ruutukuosia.  Pelastin sen tyhjentäessämme talkoilla kuolinpesän tavaroita, mistä otin talteen muutamia pieniä kankaanloppuja.  Luulin tuotakin ruutukuosikasaa kankaaksi, mutta se paljastui keskeneräiseksi mekoksi.  Eipä hätää: pesin sen ja leikkelin neliöiksi.  Ompelin niistä hyvin yksinkertaisia blokkeja joululahjakirjan ohjeella omien sinisten kankaiden kanssa.  Ohje on seuraava: ommellaan kaksi neliötä reunoilta yhteen  ja leikataan toisen kankaan lävistäjiä pitkin auki.  Sisäneliöltä häviää terävä kärki blokkeja yhdistettäessä, mutta ehkä se pehmentää lopputulosta.

 

Mukimattoja.

Yhdistin blokit kapealla vaaleansinisellä kaitaleella ja kulmiin ompelin viininpunaista toistamaan ruutukankaan pieniä punaisia tiploja.  Ruutukangasta riitti työn taustakankaaksi ja vielä neljään mukimattoon.  -Nämä työt menevät hyväntekeväisyyteen eli jossain vaiheessa arpajaispalkinnoiksi.  Annetaan lahjoitusten kiertää.

 

Korttivaraston täydennystä.

Askartelin tyttären häihin onnittelukortin, mutta se jäi kuvaamatta.  Samalla kertaa valmistin muita onnittelukortteja, koska niitä aina tarvitaan. 

6 kommenttia:

  1. Kivan näköistä ruutukangasta ja kiva liina+mukimatot ompelit!
    Tulee ihan mummola mieleen, naisilla oli usein tuota sinisen kankaan tapaista essuissa tai mekoissa.
    Olen myös joskus laittanut kirpparilta löytämäni tai saatuja kankaita eteenpäin myyjäisiin ja lahjoituksiin:) Kauniita kortteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minullekin tulee lapsuusajat mieleen tuosta ruutukankaasta; usein naisilla ja tytöillä oli ruudulliset essut. Itselleni ja siskolleni äiti ompeli ne essut ja ne olivat huippuhienoja, jos äiti oli ommellut poimutetut kaitaleet olkapäille. Toisaalta sain noista kuoseista kyllikseni lapsuudessa, joten en osaa edes ostaa niitä.

      Poista
  2. Hyvin sopii ruutukuosi pöydälle! Ostettuna sitä ei löydy minultakaan ja joskus olis oikein tarvinnut kirjontaharjotuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, lieneekö noita ruutukuoseja kangaskaupoissa saatavissa. Kun en ole tarvinnut, en ole osannut niitä myöskään etsiä.

      Poista
  3. Tykkään ruuduista. Hienosti yhdistetty muihin, on vähän kuin verkkokeskusta. Kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruutukangas on itseasiassa helppo materiaali.

      Poista