lauantai 9. tammikuuta 2021

Neulosta ja kangasta.

 

Joulunpunaiset uunikintaat.

Entiset uunikintaat olivat tulleet tiensä päähän: kankaat olivat repeytyneet ja vanu sisällä oli hiutunut niin ohueksi, että kädet olivat aina lähellä palamista.  Niinpä kaivoin esille kintaan kaavan, joka on peräisin tekstiilityön opettajagolleegalta (kiitos Lahteen).  Päälliskankaana käytin Marimekon Rautasänkykuosia, jota olin ostanut n. puolen metrin suikaleena edullisesti.  Sisäpuolen ompelin ruudullisesta hamekankaan lopusta.  Kämmenosan vanu on kaksinkertainen.

Mekko pitkien hihojen kera...

 Ateljeen pussissa minua odotti yksi Kaino-neuleen neulospala, luomupuuvillainen, peura-aiheinen, lokakuussa ostettu.  Oikeastaan paloja oli kolme eli miehusta ja kaksi hihapalaa.  Leikkasin mekon A-linjaiseksi entisen puseron kaavan avulla.  Hihapalat ovat 3/4-mittaiset.  Tällainen vilukissa tykkää pitkistä hihoista, joten ompelin jämäpaloista irralliset ranteenlämmittimet.  Ehkä kiinnitän ne myöhemmin hihoihin.  Toisaalta ne on kätevä ottaa pois esim. tiskauksen ajaksi.  Mekko on supermukava päällä.

... ja vasen käsi lyhemmällä hihalla.


Antoisaa ja lupsakkaa ompeluvuotta kaikille!  Minulla on jo leikattuna ja pääosin ommeltuna yli 800 tilkkua.

10 kommenttia:

  1. Mekko on tosi mukavan näköinen ja värityskin minun makuuni:) Ranteenlämmittimet on hyvä ratkaisu!! Käyttö tarpeen mukaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väritys on minunkin värikarttaan sopiva ja tykkään Peura-kuosista.

      Poista
  2. Ihastuttava mekko, väritys on oikein kaunis ja malli kiva! Ranteenlämmittimet ovat hyvä idea! Patakintaita pitäisi minunkin tehdä tai tuunata vanhoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekko on mukava päällä: ei kiristä mistään eikä kutita. Minun patakintaat olivat niin loppuun käytetyt, että niitä ei voinut tuunata. Kintaiden malli on mielestäni onnistunut.

      Poista
  3. Voi että on kiva tuo mekko. Kangas aivan huippu. Tuo mallikin on niin käyttökelpoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Ihastuin tuohon kuosiin heti sen nähtyäni.

      Poista
  4. Iloiset kintaat ja mekko on todella ihana! Tuollaisista hihoista minäkin tykkäisin, voisi lyhentää ja jatkaa lämpötilan mukaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinntaat ovat käytössä, samoin mekko. Kaino-neuleen neulokset ovat napakoita, joten ompelu sujuu näppärästi saumurilla.

      Poista
  5. Kauniit kinttaat ja mekko! Hyvin on vuosi alkanut! Menestyksekästä jatkoa!

    VastaaPoista