sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Lumisessa Vuokatissa.

 

Eskola Vuokatissa.


Vietimme muutaman päivän Vuokatissa.  Vuokrasimme pienen mökin, Eskolan, joka oli hyvin varustettu, ainakin meidän tarpeisiimme.  Alakerrassa oli olohuone-keittiö, sauna ja makuuhuone.  Yläkerrasta löytyi kaksi sänkyä ja lukunurkkaus; niitä emme tarvinneet.  Pakkasin omasta pakastimesta ruuat kylmälaukkuun, joten aikaa ei kulunut kokkailuun; salaatin ja smoothien valmistus riitti.  

Lumisia maisemia.

Latu kulki 200 metrin päästä mökistämme.  Suunnistimme sinne joka päivä.  Jääladut olivat vielä tekemättä, ilmeisesti jäät ovat vielä heikot.  Tavoitteenamme oli olla ulkona kaksi tuntia päivässä ja kuluttaa latua vähintään 10 kilometriä.  Pysyimme tavoitteessa, vaikka yhtenä päivänä kaikki lumi paakkuutui suksien pohjaan.  Kylläpä se hiihto vei mehut kropasta. 

Lumisia maisemia Vuokatissa.

 Lomanen olisi ollut täydellinen, jos vielä olisimme päässeet tanssimaan Napikselle.  Jospa korona olisi voitettu seuraavaan kertaan mennessä.

Olimme kuulleet Sotkamon erikoisesta kenkäkaupasta, Saastamoisen kaupasta.  No, sehän piti käydä katsomassa.  Out let -puoli oli jo suljettu, mutta varsinainen kauppa oli kyllä näkemisen arvoinen: kenkä-, laukku- ja käsinevalikoimaa oli hyllyillä ja katossa riippumassa runsaasti ja monipuolisesti.  Hinnat olivat kohtuullisia. Vaikka emme menneet ostoksille, ihastuin yksiin kenkiin, tietysti punaisiin.  Ne vain halusivat lähteä mukaani.

Uudet punaiset kengät.

 

Luistavia latuja kaikille!

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Mies tuumi, että kengät valitsivat minut. Ne ovat pehmoiset jalassa, eivät paina.

      Poista
  2. Kivat punaiset kengät!
    Mahtavat lumiset maisemat ovat nyt koko Suomessa nähtävissä ja hienot ulkoilusäät houkuttelevat ulos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on yksi lempiväreistäni. Lunta kyllä riittää, jopa lapsenlapsemme oli päässyt mäenlaskuun Hampurissa.

      Poista
  3. Noissa maisemissa silmä lepää ja aah mitkä punaiset popot löysitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumiset maisemat ovat kauniita, vaikka sitten lumityöt ovat kovaa puuhaa. Poposet ovat rakkaat!

      Poista
  4. Samoissa maisemissa hiihtelimme mekin vuosi sitten. Asuimme ison tien toisella puolella rinteen vieressä. Hyvät ladut oli. Ajatella, että kenkäkauppaankin osuin vaikka en tiennyt mitään sen maineesta. Ja punaiset tossumaiset kengät ostin minäkin! Kajaanin R-collection oli minulle tuttu ja siellä piti myös käydä:) Mukava reissu teillä, uskon sen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ladut olivat hyvässä kunnossa. Tiesimme R-collectionin, mutta jätimme sen väliin, koska kangaspuoli on avoinna vain keskiviikkona eli se sopinut meidän aikatauluumme. Joo, oli mukava reissu.

      Poista
  5. Voi miten ihana lomanen (hyvä sana). Kyllä talvi on aina talvi, siitä nauttii aina myös tuntien lumitöiden jälkeenkin. Mutta onpa hienot kengät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, -nen-päätteellä ilmaistaan pientä ja meillä oli kolme päivää aikaa hiihdellä; tulo- ja lähtöpäivinä emme ennättäneet laduille. Hyviä latuja, kauniita maisemia, vaihtelua arkeen, sitähän me kaipaamme. Kengät ovat myös mukavat jalassa.

      Poista