perjantai 8. joulukuuta 2023

Kakkuja ja tyynyjä.

 

Läksiäiskukkasia.

Onpas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta.  Tarjosin syntymäpäiväkakkua vielä serkkusarjan lisäksi naapurin pariskunnalle ja siskoni tyttären perheelle.  Marraskuun lopussa oli uusi kakkumaraton, kun mieheni lopetti firmansa ja tarjosi asiakkailleen läksiäiskahvit.  Näihin kekkereihin leivoin täytekakkua 300:lle hengelle.  Huh!  Valjastin kakkutaikinan vatkaamiseen kaksi yleiskonetta, mutta vanhemmasta paloi moottori heti alkuunsa.  Niinpä uudempi koneeni hyrritteli 25 kääretorttupohjaa (1 guteeniton).  Seuraava päivä kului 12 kakun täyttämiseen ja kuorruttamiseen.  Suklaaganachea tuntui kuluvan rajattomasti.

Neliömetreittäin kakkua.

Monet ompelevat kotiin joulutekstiilejä.  Minäkin ryhdyin ompelemaan pari tyynynpäällistä.  Mielessäni oli kuusiblokki.  Se olikin mukava toteuttaa.  Ompelin sille pariksi joulupallopäällisen.  Ommellessa sattui hassu moka, kun olin kiinnittänyt yhden pikakolmion väärin päin.  Onneksi on ratkoja.  

Jouluisia tyynyjä.

Aluksi ompelin joulupallojen ripustusnarut pari kertaa tikkauslangalla.  Valmiina ne näyttivät liian valjuilta, joten etsin kaapista punaista organza-nauhaa, jonka ompelin tikkausten päälle.  Valmistin siitä myös pienet rusetit.   Ulkonäkö parani huomattavasti.

Vikatikki.

Jokin hetki ennätin myös askarrella joulukortteja, jotka myös kirjoitin valmiiksi.  Tänään pudotin postin mukana menevät kortit postilaatikkoon.  Taisin olla hyvissä ajoin asialla.

Osa joulukorteista.

Hyvää joulunalusaikaa!

7 kommenttia:

 1. Huh-huh, onpa sulla ollut urakkaa kakkujen kanssa!
  Kivat joulutyynyt:) Ratkoja on tosiaan hyvä kapistus, sitä todellakin tarvitaan aina silloin tällöin;) Joskus ihmetyttää miten voi ommella väärin vaikka olisi kuinka yksinkertainen ja tuttu ompelutyö;)
  Itsetehty kortti on aina kiva saada:)
  Mulavaa joulun odotusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä vastaavaa kakku-urakkaa ei enää tule vastaan. Olihan siinä omien rajojen koettelemista.
   Olen itsekin ihmetellyt, miten tilkut voivat kääntyä vikasuuntaan ihan itsestään.
   Hyvää joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 2. Ihan hengästyttävää ahkeruutta! Olet kyllä varsinainen tehopakkaus! Kauniit joulutekstiilitkin olet tehnyt. Et sitten jättänyt virhettä - kyllähän ne kiusaa niin paljon että korjata täytyy. Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes koe olevani ahkera, kaipa ikä alkaa tuntua tekemisissä. Mieheni kyllä ehdotti, että jättäisin virheen tyynynpäälliseen. hyvää jouluviikkoa!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Vekki kirjoittaa ja ihmettelee onko sinun vuorokaudessa enemmän tunteja kun ehdit tehdä vaikka mitä. Valtaisa määrä kakkua, nam. Ja ainahan se tapahtuu juuri silloin, kun ei saisi! Onneksi oli varakone. Kivat on ompeluksetkin ja vielä korttejakin näpertelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai minun vuorokaudessa ole enempää tunteja kuin muillakaan, joskus vain joutuu venymään. Joo, kone oli jo menossa poistoihin, koska siitä oli kadonnut niin monta säätöä. Ainakin osa korteista on jo mennyt perille.

   Poista