lauantai 11. marraskuuta 2023

Onko ikä vain numeroita?

 

Onnittelukortteja ja -kukkasia.

Niinpä vain aika rientää hurjaa vauhtia eteen päin.  Viime sunnuntaina serkkuteamini kävi juhlistamassa siirtymistäni uudelle vuosikymmenelle.  Samalla juhlimme myös mieheni syntymäpäivää, joka oli syyskuussa.  Valmistin tälle mukavalle porukalle Gyros-aterian omalla, mukautetulla tyylillä: pita-leipää (leivoin aamulla), broilerisuikaletta, uunissa haudutettuja maalaisranskalaisia ja -bataatteja, tomaattia, punasipulia, tsatsikia sekä lisukkeena kreikkalaista salaattia.  Aterian jälkeen juttelimme leppoisasti mm. lapsuutta muistellen.  

Tsatsiki ja kasviksia tarjolla.

Joimme vielä kakkukahvit ja otimme valokuvia koko porukasta, kuten joku tuumi, etteivät kaikki kuvat ole hautajaisissa otettuja.  -Ai niin, arvaatkaapas, mitä serkkuporukka oli keksinyt lahjaksi! Lahjakortin kangaskauppaan!  Ihania serkkuja!

Myrna-kupit kahvipöydässä.

Käsityörintamalla olen kauan suunnitellut siivousta.  Kaapeissa on lojunut kasapäin kangas- ja trikoojämiä, joita ei enää voi jatkojalostaa.  Tyhjensin niitä jätesäkkiin vietäväksi Paimioon, missä niistä valmistetaan uusia kankaita.  Jäljelle jääneet järjestelin ja kirjoittelin hyllyjen reunoihin laput, millaisista kankaista on kyse.  Nimilaputkin ovat nostalgisia: K-kaupan 70-luvun hintalappuja.  -Tilkkutyökankaat ovat eri paikassa. 

Siivotut kaapit.

Ompelutyönä kasasin pari tyynynpäällistä paloista, jotka jäivät jäljelle viime joulukuussa ompelemastani peitosta Jalokivirasia.

Jalokivirasiat tyynynpäällisinä.

Myös naapurit pistäytyivät onnittelemassa.

Onnittelukukkasia.


10 kommenttia:

 1. Sydämelliset onnentoivotukset täältäkin! Ihanaa kun harrastus on tiedossa niin ei ole vaikeaa antaa mieluista lahjaa. Samaan tyyliin sain itsekin. Hienot jalokivet! Inventointi ja järjestäminen saa aikaan hyvän mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kyllä serkut tuntevat toisensa. Komeron siivous puhdistaa myös aivokopan. Ehkä sinne mahtuu taas uusia suunnitelmia.

   Poista
 2. Paljon Onnea:)
  Sulla on kiva serkkupoika!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Serkkujen kanssa puuhastelu on mukavaa, kun olemme tunteneet toisemme niin kauan.

   Poista
 3. Onnittelut näin jälkijunassa! Se on mahtava fiilis kun saa siivottua turhat tavarat pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tuntuu siltä, että on samalla siivonnut myös pääkoppaa.

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut näin jälkikäteen! Luulen, että tulit tänne meidänkin vuosikymmenelle, ei tämä yhtään hassumpaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaan tulin samalle vuosikymmenelle. Toivon, että vielä olisi hyviä vuosia jäljellä. Välistä kyllä väsyttää, kun en muista hidastaa tahtia ja uni on välistä katkonaista.

   Poista
 5. Myöhästyneet onnittelut! Tarjoilusi kuulosti niin herkulliselta, että. ihan tuli nälkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kyllä ruoka maistui, kuten lähes aina.

   Poista