sunnuntai 6. elokuuta 2023

Vaateompelua.

 Jotkut ystäväni sanovat, etteivät tee kesällä käsitöitä.  Minulle taas on ihan sama, mikä vuodenaika on kyseessä, kädet kaipaavat jotain näpertämistä.


 

Viskoosihousut.
Kaakon kulmalla käydessämme ostin Lappeenrannasta musta-valko-kuvioista viskoosia, koska olin kaivannut väljiä kesähousuja.  Piirsin kaavan Diana moden -lehdestä.  Housujen ompelu oli helppoa.
Pellavamekko.

Kaapissa on ollut marinoitumassa omenanvihreä pellava, joka on jo kerran ollut työn alla.  Muutamia vuosia ennen koronaa oli pinnalla ns. kaivonkansivärjäys.  Silloin minäkin kävin paikallisessa käsityökeskuksessa opettelemassa tuota juttua.  Painoin tuolle pellavalle Niemisen valimon kaivonkannen käsityökeskuksen takapihalla, mutta en osannut laittaa tarpeeksi väriä kannen kuvion päälle, jolloin kuviosta tuli hyvin himmeä.  Harkitsin, josko painaisin kuvion uudelleen kankaan toiselle puolelle.  En tehnyt niin. 

 

Käytännöllinen tasku.

Omenanvihreä sopii kesään.

 Nyt monen vuoden jälkeen kaivoin kankaan esille.  Leikkasin perunasta painomuotin, jolla värjäsin uudelleen kuvion monet pienet neliöt.  Reunassa olevien kaarien painamiseen leikkasin muotit muovista ja töpöttelin värin kankaalle.  Tekstin kirjoittelin vanupuikolla, mutta kun entinen teksti näkyi niin himmeästi, niin yksi kirjain kääntyi ylösalaisin!  Eipä haittaa.  Näin sain myös entisen mustan värin vihreäksi.

Kuviosta puolet on edessä, puolet takana.

Leikkasin mekon A-linjaiseksi ja ompelin siihen taskut, koska olen huomannut niiden olevan usein tarpeelliset.  Hihat koristelin pitsillä, mutta sekin piti värjätä, koska laatikossa oli vain valkoista pitsiä.

Yksityiskohta hihasta.


8 kommenttia:

  1. Hertsimaleijaa, onpa kiva kolttu! Malliltaan mainio, mutta erityisesti tuo painokuvio on hersyvän herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Painokuvio ei ole täsmällisesti tehty, vaan on rouhea, käsin töpöstellyn näköinen, mutta ei haittaa. Eipähän tule toista samanlaista vastaan.

      Poista
  2. Sama täällä, aina ehtii jossain välissä käsitöitä, ei väliä vuodenajasta. Mainioita vaatteita! Mekko on kuvioineen niin tätä päivää! Sitä Käärijä-väriä, kaupoista loppuunmyytyä. Kuvio niin extraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kaikki vuodenajat ovat hyviä aikoja tehdä käsitöitä. Kuvio on niin rouhea, että itseänikin hirvittää. Enpä tullut ajatelleeksi Käärijää. Hassu sattuma.

      Poista
  3. No jopas on taas kauniita vaatteita!
    Niin ja käsitöitä tehdään aina kun ehditään, ei merkitystä vuodenajalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tällä hetkellä vadelmien kerääminen haittaa ompeluharrastusta.

      Poista
  4. Hauska kuvio, todella yksilöllinen, wautsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Monta vuotta olen katsellut kaivon kansia maailmalla liikkuessani, joskus mieheni jopa kuvasi niitä.

      Poista