torstai 24. elokuuta 2023

Pikkupussukoita.

 

Herkkuja metsästä.

Elokuun alku sujui marjoja ja sieniä kerätessä.  Löysin kantarelleja runsaasti; viimeisin erä on vielä kuivurissa.  Vadelmia oli 10 minuutin kävelymatkan päässä niin paljon kuin jaksoin poimia.  Mustikoita sen sijaan oli tosi harvassa, mutta niitä sain kasaan 10 litraa.  Vanhempi lapsenlapsemme oli luonamme muutamia päiviä ja vietimme rattoisia päiviä hänen kanssaan: pyöräilimme, pelasimme jalkapalloa, kyläilimme ja teimme virtuaalimatkoja.  Touhu oli väsyttävää, mutta niin antoisaa.

 

Avainkotelopussukoita.

Ompelukoneenkaan ei tarvinnut olla ihan koristeena.  Leikkelin kankaiden lopuista pieniä paloja, joista sitten kokosin pussukoita.  Osassa on sisällä avainlenkki.  Jonakin päivänä syntyi myös isompaa pussukkaa. Itselle meni jo käyttöön pikkupussukka, jossa kuljetan silmätippoja mukana.

 

Isompia pussukoita.

Lomareissulla löysin kirpputorilta kietaisuhameen 2 eurolla.  Kangas oli minun mieleinen ja näin sen heti mielessäni mekkona.  Leikkasin helmasta miehustan eli takakappaleen ja kietaistavat etukappaleet.  Ompelin helmaan pinkin frillan intianpuuvillasta, josta leikkasin myös hihat.  Ehkä kesää on vielä jäljellä ja tuleehan uusia kesiä.

Tästä lähdin liikkeelle.

 

Kietaisumekko. 
 

Ompelupöydällä on näköjään valmiina myös kettukassi.  Tarvikkeet löytyivät Kuopion Nauha ja nappi -liikkeestä.


Kettukassi.

Hyvää elokuun loppua! 

6 kommenttia:

  1. Näppärästi uuskäytit kirpparihameen. Kettulaukku on niin kiva ja tietty pussukatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus hameen uusiokäytöstä sain heti nähtyäni hameen. Noita kassipakkauksia (erilaisia) löytyy Kuopion Nauha ja nappiliikkeestä: sopiva tukeva kankaanpala ja nauhaa kahvoiksi.

      Poista
  2. Samanlaista sienisaalista löytyy täältäkin - tosi upeaa! Pienten kanssa puuhaaminen on kyllä hienoa - vanhalta virta loppuu ennen kuin heiltä :) Hyviä pusseja, niitä tarvitaan niin monen kokoisia. Kettukassi olis kovasti mieleinen, vaikka kasseista olekaan pulaa. Näppärästi tuli taas kesämekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti koko Suomessa saadaan hyvä sienisato tänä kesänä. Joo, virta meinasi loppua 5-vuotiaan kanssa touhutessa. Tuuminkin, että virtuaalimatkat mm. Espanjaan ja Italiaan väsyttivät isovanhemmat.

      Poista
  3. Edullisesti saa vaatteita kun osaa tuunata, kaunis hehkuva väri!

    VastaaPoista