torstai 22. kesäkuuta 2023

Kääntöpaita.

 

Käyttövaatteita.

Minulla on ollut monta vuotta jemmassa kaksi mieheni vanhaa pukupaitaa, jotka eivät ole enää siistejä kuluneen kauluksen takia.  Kierrätykseenkään niitä ei voi laittaa, ja toisaalta paitakankaat ovat yleensä laadukkaita.  Kaivelin niistä toisen esille - tarkoituksena  ommella itselleni kesäpusero.

 

Tästä läksin liikkeelle.

 Leikkausapuna käytin ompelemaani hihatonta kangaspuseroa.  Halusin säilyttää paidan alkuperäiset napituslistat, joten etu- ja takakappaleet leikkasin ylösalaisin, jotta sain puserooni naisten napituksen.  Paidan helma on siis poikkileikkauksen yläreunassa.  Kaarrokkeet onnistuin leikkaamaan paidan kaarrokkeista.   Pitkistä hihoista leikkasin lyhyet hihat sekä huolittelukaitaleen kaula-aukkoon.  Ompelin vielä koristeeksi pitsiä miehustaan ja hihoihin.

Miellyttävä puseron materiaali.

Miehustan pitsikoristeet.

  Ommel-tapahtumasta ostin viskoosipellavaa hameeksi (myyntipiste Tiny bird's fabrics).  Käytin ihan perushameen kaavaa lisäämällä siihen neljä laskosta eteen, samoin taakse, siten, että hyödynsin koko kankaan leveyden.  Sivusaumoissa on taskut.

Vilpoisa kesähame.

Keskikesän juhla lähestyy.  Alkuviikolla poimin kieloja maljakkoon.  Nyt ovat unikot ja pionit avaamassa kukkasiaan.  Helteestä johtuen kukinta-aika jäänee lyhyeksi.

Unikoiden hehkua.

Rauhallista juhannusta!

8 kommenttia:

  1. Jestas miten olet kekseliäs ja taitava. Eipä olisi tullut ajatuksiinikaan että paidasta voisi tehdä noin kivan puseron:)
    Tykkään unikosta kukkana valtavasti. En vaan ole onnistunut saamaan omallla pihalla sitä kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Usein paitakankaat ovat laadukkaita, mutta kaulus nuhjaantuu ensin. Ajattelin kysyä pojaltani, onko häneltä jäänyt paioja jemmaan. Minun unikot ovat monivuotisia ja kukkivat melkein hoitamatta.

      Poista
  2. Taitava tekee kun osaa! Hienosti käännetty. Ja hameesta tuli myös kaunis. Unikoissa on oikein syvä hehku! Mukavaa loppujuhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Sopivia vaatteita kannattaa käyttää kaavoina. Unikot ovat kauneimmillaan. Myös pieni pupu käy pihassamme. Täytyy seurata, ettei se rupea syömään lehtikaaleja.

      Poista
  3. Näppärä pusero tuli. Hame kaunis myös.

    VastaaPoista
  4. No wautsi, hienosti uudistettu!!! t. Saija

    VastaaPoista