sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Lisää resurssikopasta.

 

Kolmiot hyötykäyttöön.

Edelliselle tyynylle piti ommella pari, joten kävin taas jämäkolmioiden kimppuun.  Tämä kattaus sisälsi aikaisempia isompia kolmioita eikä niitä ollut ommeltu neliöiksi.  Siispä työssä piti ensin valmistaa neliöt. Laskin, että niitä oli 48 kappaletta, joten ompelin vielä yhden, mutta ihan erivärisen.  Löydätkö sen tyynystä?  Reunaan vielä kapeat kaistaleet ruusukangasta ja tikkaus neliöiden lävistäjiä pitkin. Takakappale valmistui vadelmakankaasta, josta kehkeytyi nimi Vadelmapuska.-  Itse asiassa vanhanajan tilkkutyöt tehtiin käyttämällä jätesilppukankaita, ja toisaalta uudessa Tilkkulehdessä oli paljon asiaa tästä teemasta.

 

Tyynysiskokset.

Värikkäät konvehtipaperit ovat myös odottaneet vuoroaan, osa valmiiksi silitettyinä.  Kiinnitin karkkipaperit suihkutettavalla liimalla kevyesti vanhaan lakanaan ja neulasin päälle muovin.  Sen jälkeen tikkasin kerrokset kiinni, ompelin vetoketjun, laitoin vuorin ja ompelin pussukaksi.  Kieltämättä kankaasta ommeltu pussukka on helpompi kääntää oikein päin.  Karkkipaperit ja muovi ovat niin jäykkiä. 

 

Karkkipaperipussukoita.

Tuumasin miehelleni, että jokin noista karkkipussukoista pitäisi antaa Fazerin edustajalle.  Niinpä yksi pussukka - Fazerin sininen -konvehtikääreistä - päätyi edustajalle, joka oli ilahtunut siitä suunnattomasti.  En ennättänyt sitä edes kuvata.  Kolme muuta on ommeltu Mozartin kuula -kääreistä, Lindin suolakinuskipapereista ja  Fazerin Tumma Geisha -kääreistä.  Papereita on vielä jäljellä, mutta muovin loppuminen siirtää projektia eteen päin.

10 kommenttia:

 1. Nätti on tämäkin tyyny. Mutta pussukat vasta kivoja onkin. Olisi hyvä syy syödä suklaata, kun tarvii käsitöihin materiaalia !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! itsekin mietin, että suklaata voi syödä hyvällä omalla tunnolla, koska papereita voi käyttää ompeluun!! Siis herkuttelu sallittu. Nämä pussukat ovat tosi jämäköitä.

   Poista
 2. Uusi tyyny on kiva ja sopii hyvin edellisen kaveriksi:) Karkkipussukoita olen joskus tehnyt muutaman ja kuten totesit kankaisia on helpompi tehdä;) Papereita on vieläkin varastossa mutta enää en niitä säästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisi kai sanoa tyynysiskokset. Suklaata voi toki syödä, vaikkei papereita laita talteen.

   Poista
 3. Mainio tyynypari! Niin iloisennäköisiä. Tässä uudessa on 1 tuttu kangas - yllättäen se on tuo nutrianruskea :) no ei mitenkään yllättäen todellakaan, niin paljon minulla on ruskeita :) Komeat karkkipussit olet taiteillut, niihin sopii hyvin piilottaa ko. makeisia lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukava löytää muiden ompelutöistä samaa kangasta, jota itse on käyttänyt joskus. Itselläni on aika vähän ruskeita kankaita. Eniten taitaa olla punasävyisiä. Niin, karkkeja voi piilottaa noihin pussukoihin.

   Poista
 4. Tulipa kiva tyynynpäällinen, ihanan punainen. Karkkipaperipussukat ovat kauniita, olen myös niitä tehnyt ja myös todennut, että on hankala kääntää, joten en enää luultavasti niitä tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei varmaan ole kummallista, että tyynystä löytyy paljon punaista. Se on yksi minun lempiväreistä ( ja myös vävyni lempiväri ). Minulla on vielä valmiiksi silitettyjä karkkipapereita; ompelen joskus, kunhan saan lisää kristallimuovia.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Pidän väreistä eli kuulun ihmisryhmään, jolle valkoinen, beige ja musta eivät ole värejä lainkaan.

   Poista