lauantai 25. maaliskuuta 2023

Tyynysetti.

 

Sinisiä tyynyjä.

Kun pääsin alkuun pienten palasten hyödyntämisessä, sitä piti vain jatkaa.  Näinhän tilkkutyöt tehtiinkin aikaisemmin, kun materiaalista oli pulaa.  Nyt olivat vuorossa sinisävyiset kolmiot.  Niitä oli niin runsaasti, että ompelin niistä kolme tyynynpäällistä ja vielä yhden pussukan. Tulipahan ainakin yksi rasia tyhjäksi.  Vanun sijasta käytin loppuunkuluneita froteepyyhkeitä eli kierrätystä sekin.  Tikkaukset tein vinottain lähellä ommeljuovaa.  Kolmannessa tyynyssä asettelin kolmiot tuulimyllyiksi.

Tässä kolmioiden alaosat ovat samaa kangasta.

Tuulimyllyasettelua.

Viimeiset palat pussukkaan.

Tilkkulehdessä oli ohje roikkuliin.  Ompelin niitä neljä, joista kaksi jo päätyivät lähetyspiirin arvontaan ennen kuin muistin kuvata ne (samoin jäivät kuvaamatta patalaput ja kassi). Pitänee joskus ommella lisää roikkuleita.

Kaksi roikkulia jäi varastoon.

 

Hävitysrintamalla ovat olleet myös villalangat.  Jossakin uudessa neulelehdessä oli malli myssyyn, joka oli neulottu briossineuleella.  Tartuin haasteeseen, vaikka en tiennyt ko. neuleesta mitään. Käytin siihen kahta Seiska-Veikkaa (ohje oli Nalle-langalle), joten neuloin kuvion viisi kertaa (ohjeessa kuusi). Aluksi tuli virheitä, kun langankierrot eivät osuneet kohdilleen.  Periaatteessa neule on patenttineuleen muunnos, jossa levitetään ja kavennetaan. Nyt vielä mietin, minkä tupsun kiinnitän myssyyn.

Uutta opettelemassa: briossineulemyssy.

Tupsun valinta edessä.

Ulkona sataa lunta/räntää. Sitä on kyllä piisannut tällä viikolla joka päivä. Hiihtokelejä siis riittää.

4 kommenttia:

 1. Niin kauniita kaikki työsi. Nuo roikkulit mielenkiintoisia. Ja niin käyttökelpoisia moneen. Ahkerana olet ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Roikkulien ohje oli Tilkkuyhdistyksen lehdessä. Nyt on pienet silput ommeltu, ehkä seuraava työ ommellaan isommista kankaista.

   Poista
 2. Hienosti tuli kolmiot käyttöön! Kaikenlaisia purkkeja tarvitaan, niinkuin roikkuleitakin. Hauska keksintö. Neulemyssystä tuli hieno! Malli näyttää haastavalta. Meilläkin on taas lunta, varmaan jo neljännen kerran tänä vuonna. Latuja ei juuri ole tehty kun lumi on jo seuraavalla viikolla poissa. Nythän tämä on ollut jo 2 päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ainakin yksi rasia kolmiota on käytetty. Roikkulit hakevat vielä paikkaansa. Meillä satoi lunta yhdeksänä päivänä perätysten, sitten muutama päivä välissä ja nyt taas sataa. Ja lumi on painavaa, ja vallit teiden varsilla kasvavat kovasti.

   Poista