sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Resurssilaatikon aarteita.

 

Aurinkoinen tyyny.

Kun ompelin peiton Kaffe Fassettin kankaista (postaus 22.01.2022), tein nurkkapalojen yhteydessä pieniä pikakolmioita, jotka ovat odottaneet päämääräänsä.  Niinpä aloin ommella näitä pieniä neliöitä yhteen, jolloin niistä muodostui neliö.  Kehystin neliön punertavalla ruusukankaalla ja tikkasin vinottain neliöiden lävistäjiä pitkin oranssi-keltaisella langalla.  Kun vielä lisäsin takakappaleen vetoketjuineen, tarpeista syntyi tyyny.  Kirkkaiden värien ansiosta tyyny piristää lähetyvää kevättä ja sai nimekseen Kevätaurinko.

 

Oranssinkeltainen tikkauslanka on myös varastosta.

Vihreänsävyiset jämätilkut pääsivät hyötykäyttöön, kun ompelin niistä lehdenmuotoisen pikkumaton.  Osa tilkuista oli jo valmiiksi suikaleina, osaa piti jatkaa, osaan ompelin taitoksia saadakseni niistä kaarevia ja osaa leikkelin kaareviksi.  Työ ei vaatinut tikkausta, koska ompelin kalanruotosysteemillä pinnan, vanun ja taustakankaan läpi.  Reunakanttikin oli valmiina (jäänne jostain peitosta), joten ompelu sujui nopeasti.  Lehtimatto pääsi aluseksi riikinkukolle, jonka olen väännellyt kauan sitten rautalankakurssilla.

Lehtimatto.

Riikinkukko ihmettelee uutta alustaansa.

Pitkästä aikaa ompelin myös pari pussukkaa.  Molemmat ovat markiisikankaan loppuja, toinen Ikeasta, toinen Marimekkoa.  Taitavat mennä hyväntekeväisyyteen.

Markiisikangaspussukoita.


13 kommenttia:

 1. Tyynyt on oikein iloinen ja pirteä:) Jäännöspaloista saa aikaiseksi vaikka mitä kivaa kun vaan keksii ja niin olet tehnyt:)
  Lehtimatto sopii hyvin riikinkukolle. Olitko jo etukäteen miettinyt tämän paikan matolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni tyynyn värit ovat haalistuneet kuvassa. Yritän vielä ommella toisenkin tyynynpäällisen edelliselle pariksi. Joo, lehtimaton paikka oli mielessä etukäteen.

   Poista
 2. Onpa kaunis ja kivan värikäs tyynyt.

  VastaaPoista
 3. Viesti lähti kesken. Tyyny ei tyynyt piti olla. Ja lehtimatto yliveto, oikein kiva sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kuvissa värit ovat haalistuneet.

   Poista
 4. Ihanan aurinkoinen tyyny! Resurssilaatikossa on aina mieluisia aarteita. Lehtimatto sopiikin hienosti paikalleen. Pussukoita on mukava jakaa, paikkansa löytävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kuvankäsittelijä muokkasi tyynyn kuvaa uudelleen, jolloin värit saatiin paremmiksi. Lehtimatto on muhinut ajatuksissa pitempään.

   Poista
 5. Tyynyllä on juuri oikea nimi! Minäkin olen noita kolmioita aikani kerännyt, mutta eivät ole jalostuneet miksikään. Resurssilaatikot ovat pohjattomia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minulla on myös lisää noita kolmioita. Ne täytyy vain ottaa työn alle.

   Poista
 6. Onpa ihanan aurinkoinen tyynynpäällinen, sopii hyvin keväälle. Resurssilaatikkoon on minullekin kertynyt noita pieniä kolmioita, mutta en ole vielä niistä mitään tehnyt. Ihana pikkumatto ja oivallinen käyttöpaikka!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värit sattuivat olemaan keltaisen kirjavia. Lisää kolmioita on työn alla.

   Poista
 7. Oi miten raikas ja iloinen tyyny! Lehtimatto on tosi kiva. Juuri joku aika sitten mietin, että pitäisköhän tehdä matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kun mies uusi kuvankäsittelyn, värietkin kirkastuivat.

   Poista