sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Poolo.

 

Ostoskassi.

Viime viikolla minulla oli lähetyspiiri.  Niinpä ompelin tilaisuuteen pieniä töitä arpajaispalkinnoiksi.  Ensin valmistui kassi.  Ompelin pinnan ihan yksinkertaisista neliöistä, väriltään punaista ja mustaa.  Kehysvärinä käytin mustaa, jossa on hämähäkin seittejä.  Vuoritin kassin tummanpunaisella, ohuella puuvillalla.

 

Seittejä patalapuissa.

Käytin samoja kankaita kahteen patalappuun.  Ompelin samanlaisia patalappuja jo alkuvuodesta.

 

Kuusikulmaisia patalappuja.

Tein myös toisen setin patalappuja.  Nämä koostuvat seitsemästä kuusikulmiosta.  Mallin sain jonkun blogista; kiitos hänelle kivasta ohjeesta.

 

Merinovillainen poolo.

Vaateompelu on jäänyt vähemmälle viime aikoina, mutta eilen pistin töpinäksi ja ompelin miehelleni poolopaidan.  Materiaali on EK:n merinovillaa, jonka ostin muutama viikko sitten.  Kaavan piirsin SK-lehden helmikuun numerosta.  Mitoitus oli sopiva.  Kyllä merinovillaa on nykyisin saatavilla kauniita värejä.  Itse päädyin tuohon tummaan sinivihreään, koska mieheni käyttää vastaavia tummia vaatteita.

 

Tässä värit ovat lähempänä oikeaa.

Kauniita säitä on riittänyt pitkän aikaa ja eilisen myräkän jälkeen saimme taas kauniin sään tälle päivälle.  Olipa mukava hiihdellä taas 10 km:n lenkki.  Ehkä vielä saamme hankijaisetkin.

9 kommenttia:

 1. Tämä on aivan huippu! Näyttää tosiaan ihan nyplätyltä. Kehut ansaittuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuinkas sekoilin…tuo kommentti oli yhteen toiseen villapaitaan:))
   Tänne piti laittaa, että hyvät palkinnot teit. Tuollaisen lämpimän mutta ohuen poolon tarvisin itsekkin kuvausreissuille.

   Poista
  2. Ai,että jännää, sillä tuo ensimmäinen kommentti sopii myös minun tämän talven pitkäkestoiseen projektiin: neulon Rauma-villapaitaa; ehkä joku muukin nyplää neuloen. Ompele ihmeessä poolo. Naisten poolon ohje löytyy SK-lehden tammikuun numerosta. Mieheni tykästyi todella tuohon pooloon. Mitoitus on sopiva.

   Poista
 2. Kivat palkinnot teit, jännän näköistä kangasta tuo hämähäkin seitti. Poolo on oikein hienon näköinen, poolotkin ovat tulleet uudestaan käyttöön ja merinovilla on siihen sopiva materiaali.
  Nyt on ollut niin kauniita aurinkoisia ilmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hämähäkin seitti -kangas taitaa olla Katrin kangaskaupasta ostettu. Poolot ovat näköjään taas ajankohtaisia: vanhoja käytän hiihtoladulla ja nyt sain tyttäreltäni joululahjaksi merinovillaisen poolon, joka tuntuu ihan ylelliseltä. Tänään näyttää tulevan uutta lunta pienin erin, mutta aurinkokin kurkkii pilven lomasta; kumpi mahtaa voittaa.

   Poista
 3. Kivoja pikkutöitä. Tuo miehen pusero on oikein kiva ja käytännöllinen. Merino on niin mukava materiaali. Ei kutita ja on lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä töitä on palkitsevaa ommella, koska valmiin tuotteen näkee niin pian. Merinovilla on miellyttävä iholla.

   Poista
 4. Mukavia ompeluksia. Hämähäkkikangas on kivan näköistä. Hyvä että patalappuohje on onnistunut:) Hienoa että pääsette hiihtämään, meillä alkaa olla lumet vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin noista seiteistä. Heksagon-patalappuja on mukava ommella. Meillä sataa taas vaihteeksi lunta, ihan kunnon tuisku.

   Poista