perjantai 4. maaliskuuta 2022

Kissatyyny.

 

Joulukukka?

Onkohan meillä vielä joulu menossa, kun amaryllis ja joulukaktus puhkesivat vielä kukkaloistoon!  Joulukaktus kukki joulun aikaan ja nyt uudelleen.  Minulla oli hieman kitukasvuinen amaryllis, jota olin jo heittämässä kompostiin, kun satuin kurkkaamaan lehtien väliin: ohoh, uuden kukkaputken alku siellä pilkotti.  Amaryllis sai siis jatkoaikaa ja komeilee nyt neljän kukan voimin.

 

Amarylliksen hehkua.

Ompelurintamalla olen tehnyt pari pientä työtä.  Patalappuja on nopea ommella.  Huomasin amerikkalaisessa lehdessä vinkin, missä ommellaan ensin kaitaleista blokki, joka leikataan yhdeksään osaan.  Sivujen keskipalat pyöräytetään seuraavan sivun keskelle ja sitten kasataan tästä uusi blokki.  Ihan mukava ommella.

 

Uusia patalappuja.

Joululahjakirjasta kokeilin kissablokkia, jossa siis syntyy kaksi kissaa, toinen ylösalaisin.  Kirjassa oli toteutettu koko peitto kissoista, minä tyydyin ompelemaan vain tyynyn.  Itse pidän blokin suunnan oikeana siten, että tumma kissa on alhaalla (tumma maa, vaalea taivas), mutta mieheni mielestä vain vaalea kissa erottuu, joten sen pitäisi olla oikein päin. Pitäisi kai osata valita värien tummuusasteet tarkasti.  Ompelin kissojen silmät ja kuonon pään kankaista.  Tikkauksilla sain kissoihin hieman muotoa.

Vaalea kissa oikein päin.

Tumma kissa oikein päin.


Hyvää alkanutta maaliskuuta.

10 kommenttia:

 1. Kivoja malleja sun joululahjakirjassa:) Kissatyyny erityisesti:)

  VastaaPoista
 2. Mukavia ompelua on sinulla ollut. Kissat ovat hauskat. Aika jännä että vaalean näkee voimakkaammin. Joskus on meilläkin ollut samanlainen amarylliksen sipuli, hitaasti "syttyvä". Saapa sitä kukkia milloin tahtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet työt ovat siitä mukavia, että ne valmistuvat nopeasti. Kyllä kukkien kauneutta jaksaa ihastella joka vuodenaika.

   Poista
 3. Komiasti amaryllis kukkii! Kauniit patalaput ja kissatyyny on oikein hauska. Kivasti tosiaan tuo vaalea kissa erottuu paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella iloinen amarylliksen kukkimisesta. Mietin tässä, erottuisiko myös tumma kissa paremmin, jos reunus olisi selkeästi erivärinen.

   Poista
 4. On komeet amaryllikset. Niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Kiva on kissatyynykin.

  VastaaPoista
 5. Kivat kissat! ja tyynyähän voi käännellä miten päin vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tyynyä voi todella käännellä eri suuntiin.

   Poista