sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Tilkkupalapeli.

 

Palapeli.

Taas löytyi tilkkupeiton malli, jota piti päästä kokeilemaan.  Joulupukin tuomasta kirjasta (Eli Thomae: Schätze aus der Restekiste) päätin kokeilla yhtä palapelimallia; niitä oli kirjassa 7 erilaista!  Leikkelin ensin 6,5 cm:n kaitaleita ja katkoin ne 16,5 cm:n ja 6,5 cm:n paloihin.  Yhteen palapelin palaan molempia tarvitaan kaksi.  Sitten vain konttasin olohuoneen lattialla asetellen paloja lähinnä värien mukaan eli lähes samoja värejä ei saa olla vierekkäin, muutoin palat eivät erotu toisistaan.  Myös tummia ja vaaleita paloja yritin asetella tasaisesti ympäri peittoa.  Tähän työhön pystyin upottamaan monta pientä kankaan loppua.

 

Kankaiden loppuja.

En osannut laskea etukäteen, minkä verran paloja tarvitaan.  Niinpä niitä piti leikata lisää.  Ompeluun kului myös kaksi päivää, koska työ etenee rivi kerrallan.  Reunoille ompelin vihreät kukkakaitaleet, joten nimeksi valikoitui Palasia kukkakedolta - nimi Palapeli kuulosti niin tylsältä.  Taustakangas on yksinkertainen vihreä lakanakangas.  Tikkauksen ompelin vinoruuruiseksi, katsoin mallia kirjasta.  Myös reunakantti on omenanvihreää.  Saapas nähdä, syntyykö palapelejä joskus lisää.

Yksityiskohta peitosta.

Valmis peitto hangella kuvattuna.

Ruututikkaus ja omenanvihreä tausta.

Meillä on lunta ennätysmäärä. Eilen virallinen mittaustulos oli 92 cm. Kylläpä jo riittäisi tämä lumimäärä.

Lumimassaa kotimme katolla.

 Hyvää helmikuun loppua ja kiitos, jos jaksoit kommentoida.

10 kommenttia:

  1. Kiva palapeli:) Tämmöstä versiota en ole ennen nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kirjassa oli näitä palapelejä kaikkiaan 9 erilaista. Mukava tehdä erilaista tilkkupintaa. Nyt aloitin kissablokin ompelun. Kokeilen, mitä syntyy.

      Poista
  2. Iloinen palapeli! Varmasti mukava työ! Eikä sekään ole huonoa että saa vähennettyä resurssipaloja. Kylläpäs teillä on lunta! Meillä on enemmän jäistä, paitsi että eilen pöllysi muutama sentti. Katto on ollut niin paljas että on saatu vähän sähköäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella mukava tehdä ja samalla hävittää resurssipaloja. Nyt ei ole kahteen päivään satanut. Tänään lienee hiihtopäivä.

      Poista
  3. Onpa kivan näköinen palapeli ja vähän kuitenkin erilainen. Tuossa tosiaan saa kulutettua pieniäkin jämäpaloja. Oh, teillä on kyllä lunta, mutta pian alkaa kevät ja lumet sulaa pois:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin valita sellaisen mallin, jota en ollut nähnyt. Lunta on jo riittämiin.

      Poista
  4. Ihanan värikäs palapeli! Aikamoiset lumimassat teillä onkin, toivottavasti tuo riittää, eikä yhtään tule lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värejä riittää piristämään mielialaa, kun tilanne Ukrainassa on niin ikävä ja sinne on nyt hyökätty. Lumitöiden tekeminen jo riittää tälle talvelle.

      Poista
  5. Upea värikäs työ! Katsoin ensin, että ovat plussia. Luulen, että olen tehnyt joskus työn tällä mallilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos! Kirjassa on myös plussatyön ohje sekä monta muuta palapeliohjetta. Materiaaliakin löytyisi ihan ostamatta...

      Poista