sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Kalenterisukat ja lintuja.

 

Kalenterisukat.

Reilu vuosi sitten Suuri Käsityölehdessä oli ohje kalenterisukkiin.  Sen mukaan piti neuloa polvisukat, joihin neulotaan joulua odotellessa joka päivä yksi kuvioraita.  Kaivelin tuon lehden esille marraskuun lopulla ja ryhdyin puuhaan.  Totesin hyvin pian, että aikataulu oli minun rikkonaisille kyynärpäille ihan liian tiukka, mutta jatkoin työtä vähitellen: muutama kerros päivässä.  Sukat ovat myös siinä suhteessa erikoiset, että samaa raitaa ei neulota kahdesti eli kumpikin sukka on yksilö.

 

"Eripariset" kuvioinniltaan.

Niinpä lankavarastoni hupeni hieman.  Lanka on Nalle-lankaa; pohjaväri on pinkkiä (kahta eri väriä!) ja kuviolanka meleerattua harmaata.

 

Bongasin tällaisia lintuja.

Ennen joulua ompelin pienen tyynyn, johon applikoin hiiriä.  Ohje oli englantilaisesta Today's Quilter -lehdestä.  Samassa lehdessä oli myös ohje pieneen seinävaatteeseen, missä lintupari istuu oksalla.  Koska aplikointi tuntui mukavalta, valmistin tuon pikkutyön.  Tällä kertaa maltoin tikata myös pohjan tiheästi.  Lehden mukana sain myös työhön sopivan ripustussysteemin.  

 Ulkona sataa lunta tuulen riepotellessa sitä joka paikkaan.  Aamulla on siis taas lumitöiden paikka eli kuntosali löytyy omasta pihasta.  Hyvää helmikuuta!

8 kommenttia:

  1. Onpas jännät sukat:) Hyvät värit olet niihin valinnut!
    Lintutaulu on myös kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiitti! Värivalinta on se, mitä kotona sattui olemaan.

      Poista
  2. Sukat ovat tosi upeat ja hienon väriset! Kiva lintutaulu, applikointi on kivaa. Nyt on kyllä tullut lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hitaasti etenin, mutta pääsin maaliin eli sukan kärkeen. Aplikointi on todella mukavaa.

      Poista
  3. Todella taidokkaat sukat, kauniit ja lämpimät! Sinnikäs olit! Mukava applikaatio, lintuaihe on hauska. Tänä talvena meilläkin on lumipeite :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En yleensä jätä käsitöitä kesken, siksi en voinut osallistua tilkkuilijoiden puuhaan, missä lopetetaan keskeneräinen työ. Lumipeite ilahduttaa ja kun pakkasta on vain muutamia asteita, ulkoilu on kivaa.

      Poista
  4. Kauniit sukat, ja sinäkin siis teet tenniskyynärpäällä vähän kerrassaan. Ei kiva tollanen jarru. Kun on tekeminen päällä, ei tykkäisi jarrutella yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, viluiset varpaat tykkäävät villasukista. Kaipa sitä tekee kipeälläkin kyynärpäällä sen verran, että pää pysyisi kunnossa.

      Poista