maanantai 4. huhtikuuta 2022

Kankaita.

 

Lumivärjäystä.

Luin jonkun blogia, missä kerrottiin lumivärjäyksestä.  Sitähän piti kokeilla eli ensin pikakurssi netistä ja työ käyntiin.  Levitin pestyt kankaat hangelle, kaadoin päälle reaktiivivärejä ja hieman kiinnitettä.  Taisivat kangaspalat marinoitua pari viikkoa lumen seassa.  Sitten pesin ne koneessa.  Värit olivat aika pastellisia, mutta voinhan käyttää niitä painopohjana.

 

Mitä paljastuu lumen alta?

Punaista pastellia...

... ja sinistä pastellia.

Viime lauantaina kävin Jyväskylän käsityömessuilla, jonne pääsin mukavasti kansalaisopiston järjestämällä retkellä.  Hiplasin upeita lankoja, mutta jaksoin pysyä päätöksessäni, että lankoja en osta.  Sen sijaan tutkin moneen kertaan kangasvalikoimat, jotka olivat todella näyttäviä.  Ihanaa, että kotimaisuutta voi suosia kankaidenkin osalta.  Valitsin lopulta kaksi trikoota: toinen on ILOisen KettuLiinin vihreä joustogollege ja toinen UnalmAnkinin kukkakuvioinen joustogollege.  Lisäksi mukaan tarttui pieni pakkaus tilkkutyökankaita eli neljä fat quarter -palaa.

Pikän harkinnan jälkeen...

Materiaalia tilkkutöihin.

Helmitöitä en ole tehnyt moneen vuoteen, mutta nyt ostin pari sinivihreän sävyistä nauhaa, joista ennätin tänä aamuna tehdä kaulakorun ja korvikset.  Kuvaan ne myöhemmin. Myös yksi kukkaron kehys pyysi päästä mukaani, samoin elämänpuu-korvakorut.  Messulavalla kävin kuuntelemassa tietoiskun suklaan terveysvaikutuksista ja tietysti suklaata piti ostaa.  Muotinäytöksestä sain vinkin, että vanhoja farkkuja voisi ensin värjätä ja sitten uusiokäyttää. 

Pieniä ostoksia.

Messujen paras anti taisi sittenkin olla se, että sinne taas pääsi tutkailemaan uusia tuulia.  

Kiitos kommenteista!

8 kommenttia:

 1. Varmasti kiva reissu! Maltillisesti olet kukkaroa raottanut. Kauniita kankaita ja muita tarpeellista olet ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli oikein virkistävä. Yritin ostella maltilla. Ostosten tarpeellisuudesta ei ole varmuutta, mutta ei kai nykyihminen tarvitse mitään oikeasti; Ostetaan, koska tekee mieli ostaa ja puuhata jotain.

   Poista
 2. Mielenkiintoista värjäystä! Nythän tuota tuli lunta taas tännekin! Lakanakangastako värjäsit? Kyllä pastillivärejäkin tarvitaan. Messureissu oli varmasti mukava. Hyvät ostokset teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lunta riittää värjäykseenkin. Värjäsin lakanakangasta eli revi uudesta Finnlaysonin lakanasta paloja. Messuilla on mukava käydä, varsinkin parin koronavuoden jälkeen.

   Poista
 3. Kiva, kun kokeilit lumivärjäystä, vielä kerkiäisi laittaa, ainakin täällä on vielä paljon lunta. Hyvät ja maltilliset ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilu oli ihan mielenkiintoista, tuulenpuuska käänteli välistä kankaita. Yritin olla maltillinen ostaja, koska entistäkin materiaalia on kotona.

   Poista
 4. Onpa jännää tuo lumivärjäys. Ja kivan näköistä syntyykin.

  VastaaPoista