maanantai 28. kesäkuuta 2021

Entisöintiä.

 

Kasvihuoneessa alkavat paprikatkin kypsyä.

Kesä kuumine päivineen hurahtaa nopeasti ohi eikä tee mieli istua ompelukoneen äärellä.  Pääasiassa olen kyllä viihtynyt sisäsätiloissa.  Juhannuksen aatonaattona oli sen verran viileämpää, että jaksoin kyykistyä kasvimaalle. Harson alta ja rikkaruohojen seasta löytyi jo hyvin kasvanutta rukolaa ja muuta salaattia. Samoin ensimmäiset retiisit pääsivät salaattikulhoon.

 

Rapsakat rukolat maistuvat salaatissa.

Vuosi sitten kuolleen tätini kalusteista minulle päätyneet neljä pinnatuolia ovat nyt vihdoin käyttökunnossa.  Hioin niiden pinnat ulkona.  Yksi tuoleista oli irtotavarana ja sen tiikki-istuin piti hioa putipuhtaaksi.  Jouduin petsaamaan pinnan, jotta sain värittömät kohdat piiloon.  Lakkasin istuinosat pariin kertaan ja loput pinnat saivat ylleen puolihimmeän valkoisen maalin. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

 

Tuoli kiiltää melkein kuin uutena.

Korjatessani hametta huomasin, että samaa kangasta ( Marimekon Ulappa-kuosi, suunnitellut Aino-Maija Metsola) oli vielä jäljellä.  Niinpä etsin kaavan sortseihin, jotka ovat reilun väljät ja joissa on isot taskut (kännykkäkin mahtuu sinne).  Malli on käytössä oikein mukava. 

Ulappa-kankaiset sortsit.


10 kommenttia:

  1. Kivat on sortsit mutta tuoli on huippuhieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen tuolien entisöinnin onnistumisesta.

      Poista
  2. Tuolisi on upea! Juuri tänään katselin askon mainosta, jossa oli nuo pinnatuolit ja pöytä. Ne olisivat ihanat. Todella hyvä kaava shortseihin, taskut ovat aina paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritin olla mahdollisimman tarkka maalari. Pinnatuolit ovat kuulemma muotiasia. Itse olen tykännyt niistä aina, koska ne ovat siroja.

      Poista
  3. Hienosti entisöity! Todella aivan uuden veroinen ja paljon arvokkaampi.
    Hyvät sortsit ompelit ja taskut niin tarpeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Työ vaati pikkutarkkuutta, mutta se kannatti. Monissa vaatteissa taskut lisäävät käyttömukavuutta.

      Poista
  4. Hyvin teit tuolin kuntoon. Meilläkin oli joskus kotona tuollaisia. Sortsit on niin käyttökelpoiset näillä ilmoilla. Nätti malli tuo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuolien kunnostus oli pikkutarkkaa työtä, mutta helteen takia pysyttelin sisällä varjossa, joten aikaa riitti. Pinnatuolit ovat kuulemma kirpputoreilla kovasti kysyttyjä.

      Poista
  5. Hienosti kunnostettu tuoli! Minulla on myös tuota Ulappa-kangasta, nyt sain sille nimen. on joku kirpparilta ostettu pala, josta näki, että on Marimekkoa, muttei sitten muuta. Tuollaiset shortsit olisi tosi hyvät pihatöihin, eikä vähiten tuon taskun ansiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuolien kunnostusprojekti pääsi alkuun vasta vuoden kuluttua siitä, kun sain tuolit. Hionta oli helpointa suorittaa ulkona. Minulla oli Ulappa-kangasta niin paljon, että hulpiosta näkyi nimi.

      Poista