sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Omenan kukkia, pää tyynyllä.

Omenapuiden kukkiessa.
 Kylläpä luonto heräsi nopeasti kesään: peruna on taimella, samoin salaatti ja herneet, tulppaanit hehkuvat ja ruoho kasvaa leikkuria kaivaten.  Keväällä silmiin osui EK:ssa kaunis kukallinen trikoo, lienevätkö omenan kukkia.  Ostin sitä 70 cm eli juuri kesäpuseron verran enkä laittanut sitä kaappiin marinoitumaan, vaan ompelin heti valmiiksi.  Somistin kaula-aukon pienellä pystykauluksella.

Kukkia myös puserossa.

Today's Quilter -lehdestä löytyy aina kuukauden blokki, joka yksinään on noin tyynyn kokoinen.  Toteutin yhden noista malleista.  Olin mukamas huolellinen leikatessani kankaat ja käytin annettua saumanvaraa, mutta ommeltuani kolme riviä huomasin, etteivät saumojen leikkauskohdat olleet sinne päinkään.  Eka kertaa eläissäni luulin palojen päätyvän roskiin (pientä silppua!).  Sitten tuli sääli mielestäni nättejä kankaita ja aloin sovitella paloja uudelleen vierekkäin siinä puitteissa kuin se oli mahdollista.  Pitääkö kaiken olla aina niin täsmällistä?  Ole armelias itsellesi!  Etenin rivi kerrallaan, joka välissä sovittaen.  Olin tyytymätön, kunnes tikkasin pinnan kummasti luikertelevia saumoja pitkin.  Ohoh!  Pikkuvirheet katosivat pois näkyvistä.
   
Timanttiblokki.


Taustakappaleen ompelin hirsimökkitekniikalla.  Keskipalaksi laitoin kettupalan, jonka olen itse painanut.  Ketun on piirtänyt siskoni tytär, joka pyynnöstäni piirsi minulle useita erilaisia eläinhahmoja painettavaksi.  Hän on todella taitava piirtäjä ja kettu on hänen lempihahmonsa.  Kiitos hänelle siitä. -Tikkasin taustakappaleen samantyylisesti kuin päällispuolen.  Tyynyn alareunassa on vetoketju.
   
Kettu loikkii taustakappaleessa.

Hyvää alkanutta kesää!

14 kommenttia:

  1. Tuota luonnon vihreyttä olen myös ihmetellyt:) Tuntuu että koko vihreys ryöpsähti yhtäkkiä esiin:) Hyvä kuitenkin niin, alkukesä on tosi kaunista aikaa:)
    Puserosi on kiva:) On kyllä hieno taito tuosta vain pyöräyttää vaate itselleen:)
    Tilkkutyyny on pirteä ja kiva molemmilta puolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnon vihreys on todella hämmästyttävä. Pitäisi varmaan istahtaa ulos ja tuijottaa ympärilleen. Ruohon kasvun voi melkein kuulla. Tilkkutyyny kelpaa sohvan nurkkaan.

      Poista
  2. Voi miten hieno paita niin nätti kuosi! Tuo tyynykin on aivan ihana! Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuosiin minäkin ihastuin enkä voinut poistua EK:sta ostamatta trikoota. Tyyny on paikkansa ansainnut.

      Poista
  3. Hienoa on istua omenapuun siimeksessä ja nauttia alkukesästä! Vaikka uusi kaunis pusero päällä! Tyynystä tuli oikein kaunis ja kesäinen. Virheitähän siinä ei todellakaan ole - onneksi armahdit itsesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä omenapuu on vieläkin komeampi, kukkia on valtavasti. Olen tuonut niitä sisälle maljakkoon. Näköjään pitää muistaa olla vähemmän kriittinen omien tekemisten suhteen.

      Poista
  4. kiva pusero. Trikoot on niin käyttökelposia juttuja ja kuulemma ihan muodissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Trikoille riittää pesun jälkeen reilu ravistelu suoraksi, ei silittämistä sopii minulle hyvin.

      Poista
  5. Kiva kesäpusero! Minäkin yritän herätellä vaateompelua, vähän huonolla menestyksellä vain, kankaat ovat edelleen paketeissaan :D Tuo Today's Quilter -lehti oli minulle uusi tuttavuus, vasta keväällä törmäsin siihen, kun se oli ilmestynyt Prisman lehtihyllyyn. En niin tarkkaan ollut sitä lukenut, että olisin tajunnut, että kuukauden blokki sopii tyynyksi - kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uskalla vain rohkeasti avata kangaspaketti ja ryhdy toimeen. Minä tilasin tuon lehden viime elokuussa vuodeksi ja nyt harkitsen tilauksen jatkoa. Ilmeisesti lehteä ei ole saanut Suomesta kovin kauan; itse ole aikaisemmin ostanut sitä Keski-Euroopasta. Hyvä, että on ostettavissa Suomestakin.

      Poista
  6. Minäkin tilasin lehden itselleni. Oli jotenkin oman oloinen. Edellisistä (vakavasti otettavista) vaateompeluista on varmaan yli 20 vuotta. Lapset vaatetin aikanaan ja ompelin itsellenikin, mutta sitten se jäi. Tytär palautti juuri hänellä lainassa olleen saumurin, joten pitänee ne paketit aukaista :D (Kerro, jos saat tilauksen uusittua, minulla oli hankaluuksia saman firman kanssa edellisissä uusimisissa, eikä onnistunutkaan, vaikka jopa soitin sinne.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, jos on ongelmia, niin osan pyytää nuorisoa avuksi. Tytär suoritti tilauksen viime kerrallakin. Onnea vaateompeluillesi: luota siihen, että osaat. Entiset taidot palautuvat nopeasti.

      Poista
  7. Kiva kesäinen pusero!
    Tyyny sopii kesään ja omenan kukkiin.
    Alkukesä on kyllä niin täynnä kauneutta ja vihreyttä, että joka vuosi sitä aina vaan ihmettelee ja ihailee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä alkukesä näyttää taas menevän niin nopeasti ohi: ensin kukkivat tuomet, sitten omenapuut ja nyt ovat vuorossa pihlajat ja sireenit. Pienistä kukkijoista narsissit, sini- ja valkovuokot ovat jo menneet, tulppaanien kukatkin alkavat varista. Kasvimaa odottaa kitkijää.

      Poista