tiistai 2. kesäkuuta 2020

Espanjalainen puutarha.

Espanjalainen puutarha.

Toukokuun tilkkupeitto, Espanjalainen puutarha, on valmis.  Käytin siihen kuvapaneelit, jotka jäivät jäljelle maaliskuun peitosta Espanjalainen keittiö (muutama käsityöaiheinen on vielä jäljellä).  Peiton värimaailma on violetti. 

Lintublokki.
 Today's Quilter -lehdessä oli peitto, johon oli ommeltu lintublokkeja.  Valmistin kaksi tällaista blokkia täydentämään puutarhatunnelmaa.  Vartalon ja siipien väriero olisi voinut olla jyrkempi.  Mutta kylläpä olin osia yhdistäessä huolimaton: toinen lintu lensi selällään ja oli pompannut ihan peiton yläreunaan.  Huomasin virheen vasta sitten, kun olin jo tikannut peiton ja lähetin kuvan peitosta ystävälleni.  Eipä siinä auttanut muu kuin nöyrtyä ja ottaa ratkoja käsiin.  
  
Tämäkin pääsi omalle paikalleen.

Käytin tikkaukseen koneestani löytyvää valmista kaartelumallia ja tein suhteellisen harvan tikkauksen.  Näin peitosta tulee pehmyt ja se asettuu käytössä mukavasti viluisenkin torkkujan päälle.
  
Puutarhatyökaluja.

Ruutujen välissä tekstejä.

Herkkiä kuvia.

Taustakankaaseen käytin tilkkutyökankaan, jota on ollut vaikea yhdistää muihin kankaisiin.  Se ei yksinään riittänyt, joten ompelin sinivioletista kankaasta kaitaleet molemmille sivuille ja alareunaan.
Jemmasta löytyi myös useita metrejä valmiiksi leikattua ja silitettyä vinokaitaletta.  Nyt se löysi paikkansa.
   
Osista rakenneltu tausta.
Toukokuu herätteli luonnossa olevat kasvit esille.  Läheisellä metsäaukiolla pilkisteli melko mukavasti korvasieniä, joita keräsin kahdella metsävaelluksella.  Maistuivat kyllä muhennoksena, mutta osa päätyi myös pakastimeen.
  
Metsäherkkuja.

Hyvää alkanutta kesäkuuta!  Kiitos kommenteista!

8 kommenttia:

  1. Voi miten upea peitto tulikin, niin kaunis ja ihanat värit! Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Peitto olisi anoppini mieleen; violetti oli hänen lempivärinsä.

      Poista
  2. Hienosti olet yhdistänyt eri lähteistä olevat kuvat peittoon. Se tulee olemaan aina mielenkiintoinen ja kaunist.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvien sommittelu ja asettelu on mielenkiintoista puuhaa. Teen sen yleensä olohuoneen lattialla, mutta malli voi muuttua jo kävellessäni ompelukoneen ääreen.

      Poista
  3. Hieno violetti peitto! Sopii valtavan hyvin hänelle joka ei välitä kaikenvärisistä, mutta pitää erityisesti violetista. Nam, korvasieniä! Moneenko kertaan ryöppäsit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ryöppäsin korvasienet kolmessa väljässä vedessä! Joissakin ohjeistetaan kahdesta kerrasta. Lienenkö liioitellut!

      Poista
  4. Miten kiva peitto. Mutta nuo korvasienet jätän rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin, jokaisella on oikeus ja mahdollisuus valita, käyttääkö sieniä vai ei. Lisäksi poimijan on tunnetttava sienet varmasti ja oikea käsittely täytyy tehdä huolellisesti. Itsekin kiersin korvasienet kauan.

      Poista