sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Pieniä ompelutöitä.

Minipussukoita.
 Isojen tilkkuprojektien välillä on mukava tekaista pieniä ompeluksia, sellaisia, joihin voi käyttää tilkkukopassa paikkaansa hakevia kankaan loppuja. No, taisin liioitella, eiväthän nuo näytä ikinä loppuvan, eivät edes vähenevän.  Tällä kertaa materiaaliksi valitsin markiisikankaita, joista ompelin ensin kaksi kassia. Seuraavana olivatkin vuorossa pienet pussukat, joihin upposivat myös lyhyet vetoketjut.  Niitä voi antaa avainkukkaroiksi tai itse säilytän sellaisessa nappikuulokkeita ja kännykän pienosia, jotka muuten katoaisivat.
   
Lisää pikkupussukoita.

Kasseja markiisikankaista.

Kevättä kohti mentäessä on kiva saada myös vaaleampia vaatteita mustien tilalle.  Kaivoin kangaskaapista n vuotta sitten ostetun vaaleanvihreän kankaan.  Se on ostettu Turon tehtaan myymälästä.  Onneksi kankaissa ei ole viimeistä käyttöpäivää.  Leikkasin hameen ihan peruskaavalla, mutta tein siihen vinon poikkileikkauksen, johon sain upotetuksi laskoksen vasempaan reunaan.  Mallin sain meteorologi Anna Borgstömin aniliininpunaisesta mekosta, jossa on samanlainen leikkaus.
Kevääksi vaalea hame.

Eteläikkunalla kukkii joulukaktus.  Kesän se riippui ulkona auringonpaisteessa ja lienee sieltä imenyt voimaa kukintaan.
  
Kukkiva kaktus enteilee kevättä.

Aurinkoisia kevätpäiviä!  Kiitos, jos jaksoit kirjoitella kommentin!

12 kommenttia:

  1. Voi kun on kivoista kankaista nuo kassit:) Niin pirteitä että ihan hymy tuli huulille:) Pikkuompeluksia on mukava ommella aina välillä, saa nopeasti näkyvää aikaiseksi.
    Miten jaksankaan ihailla taitoasi ommella vaatteita! Hame on tosi hieno, tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassien kankaat olen ostanut IKEA:sta kauan sitten. Olen niitä osin toki käyttänytkin. Kiitos, jos pidit hameesta. Vaateompelu on mieluisimpia harrastuksiani. Nuorempi tyttäreni tykkää myös ommella vaatteita ja piti tekemistäni vaatteista, mutta vanhempi arvosti enemmän valmiina ostetuista. Luulen, että kaveripiiri vaikutti mielipiteeseen.

      Poista
  2. Aivan ihania ompeluksia! On kyllä iso onni että osaa itse tehdä kaikkea. Minä olen ommellut joskus ylä-asteella viimeksi:) Leppoisaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vaateompeluharrastus on äitini perua: jo pikkutyttönä istua nakotin katsomassa, kun äiti ompeli vaatteita. Ompelukoneeseen ei saanut koskea. Eka vaatteet ompelin 13-vuotiaana salaa. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Kivoja ompeluksia olet tehnyt. Hame on niin tyylikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei pidä antaa ompelukoneen olla joutilaana!

      Poista
  4. Ensiksi pitää kehua tuota hametta, tosi hieno!
    Itsekin haaveilen vielä jossain vaiheessa tekeväni vaatteita itselleni, kuten ennen vanhaan.
    Mukavaa on aina välillä tehdä myös pienempiä töitä, kivoja kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kangasta jäi vielä tähteeksi, voisin ommella siitä liivihameen, niin olisi taas yksi kangas vähemmän kaapin täytteenä. Aloita ihmeessä uudelleen vaateompelu; se kyllä palkitsee tekijänsä.

      Poista
  5. Kaikenkokoiset pussit ja kassit ovat niin tarpeellisia! Ja kun ovat tällaisia mukavista kankaista hyvin tehtyjä, niin mikäs sen parempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, niitä on mukava tehdä vaikka viemisiksi, kunhan taas saa kyläillä.

      Poista
  6. Onpa kivoja pikkutöitä. Tuo pyöreä pussukka on tosi hauska. Hieno on tuo kaktuskin. Ehkä marras-, pääsiäis-, kevät- vai kausikaktus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse säilytän pyöreässä pussukassa nappikuulokkeita. Joo, kaktuksen vuodenajan voi valita.

      Poista