maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kangaskaappien kätköistä.

Neulosta kahteen suuntaan.
Tilkkupeiton jälkeen oli taas vuorossa vaateompelua.  Samalla tyhjensin vanhoja kangasvarastoja.  Suuri Käsityö -lehdessä oli hauska neuloksesta ommeltu pusero, jossa eri puoliskot oli leikattu eri suuntaan.  Siihen löytyi sopiva neulos.  Malli oli tosi helppo, mutta oma neulospalani oli hieman pieni, jolloin hihoihin sijoitetuista laskoksista tein vain yhden (mallissa niitä oli kaksi).  Neuloksen koostumuksesta minulla ei ole hajuakaan.  Niskassa on pieni halkio, joka kiinnitetään napilla.

Hame ja pusero yhdessä.
Hihaan ommeltu laskos.

Pyörittelin käsissäni myös violettia kangaspalaa, joka on joustosamettia.  Leikkasin siitä hameen käyttäen perushameen kaavaa.  En halunnut laittaa vetoketjua, joten leikkasin hameeseen riittävästi väljyyttä.  Vyötärökaitale kätkee sisäänsä leveän kuminauhan.   Sivusaumoissa on taskut.
   
Kanaemo.

Aloitin myös pääsiäisvalmistelut ajoissa ja ompelin kanaemon, joka toimii munanlämmittimenä.  Malli löytyi saksalaisesta lehdestä.. En jaksanut lukea koko ohjetta läpi, joten ompelin suunnilleen kuvaa katsomalla.
   
Siipien alla styroxmunia.

  Vaikka nyt eletään poikkeusaikaa, kaivoin esiin myös entisiä pääsiäiskoristeita; ovatpahan omana silmänilona.  Virpojillekaan ei tarvise varata palkkaa.  Toivottavasti jaksetaan elää ohjeiden mukaisesti nämä viikot tai kuukaudet ja vahingot jäävät vähäisiksi.  Itse olen kävellyt parin tunnin lenkkejä hankiaisella ja nauttinut aurinkoisesta säästä.  Joogaryhmänikin kokoontui netissä!

Pääsiäisen odotusta kaikille!


8 kommenttia:

  1. Olet kyllä niin taitava, ihania ompeluksia! Tuo kana on hauska! Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kana näytti niin hauskalta, että se oli pakko tehdä. Samoin sinulle hyvää maalis-huhtikuun vaihdetta - koronasta huolimatta.

      Poista
  2. Mukavia vaatteita taas valmistunut! Ihmeesti sieltä kaappien kätköistä löytyy kangaspaloja - meillä myös, mutta eivätpä ole vaatteiksi asti päätyneet. Eipä haittaisi vaikka asiaan tulisi muutos. Munanlämmitin on komea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaapit pitävät sisällään uskomattoman paljon tavaraa. Jospa niitä saisi edes vähemmäksi.

      Poista
  3. Paita on hauska, katselin itsekin tuota mallia. Aika paljon sinulla on vaatetuskankaita jemmassa. Kanaemo on hieno kaikkine munineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paita on helppo ja nopea ommella, tee ihmeessä. Kankaita riittää.

      Poista
  4. Hauskaa pääsiäistä. Kivat olet taas ommellut. Tuollainen pusero on niin käyttökelpoinen monessa. Kana on niin söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää pääsiäistä myös sinulle ja läheisillesi. Pusero on ollut tämän viikon käytössä.

      Poista