torstai 19. maaliskuuta 2020

Espanjalainen keittiö.





Torkkupeitto nimeltään Espanjalainen keittiö.
Maaliskuun peitto valmistui hyvissä ajoin (eli siis kolmas tilkkupeitto tänä vuonna).  Osa tilkuista oli jo valmiina: Unituuli-peiton valmistuksessa jäi pikakolmioita, joista englantilaisessa tilkkulehdessä oli oikein ohje, miten ne voisi käyttää.   Lehden malli oli minusta jopa tylsä (lue: tyylikäs), siinä mallissa oli kyllä taidokkaita tikkauksia. Unituulen löydät täältä .

Tilkkulehden tapa käyttää pikakolmiot.
 Minä käytin peittoon valmiita kuvia kankaasta, jonka ostin Teneriffalta.  Poimin sellaiset kuvat, joissa on keittiöön ja eläimiin liittyviä teemoja. Tästä johtuu tuo peiton nimi Espanjalainen keittiö eli La cocina española.  Jäljellä on siis vielä puutarhaan liittyvät kuvat, mutta se on varmaan oma lukunsa. Kehystin noita kuvia kangaskaitaleilla, jolloin sain niistä samanlevyisiä.  Samalla ne antavat tietysti ilmettä kuville.
   
Hauskoja eläimiä.

Keittiövälineitä.

Tehty rakkaudella.
Vanun kokosin kaapin täyttönä olleista vanulevyn kappaleista siksakkaamalla suikaleita vierekkäin.  Samoin taustakangas oli valmiina.  Sitä piti hieman levittää kaitaleilla molemmista reunoista.  Reunakantti valmistui taustakankaan jämistä.

Tikkauskuviot erottuvat hyvin taustalla.
Tikkasin pystysaumat kolmiorivien molemmista reunoista ja kuvien ulkoreunoista.  Yksivärisiin suorakulmioihin piirsin taikatussilla tikkauskuviot.  Vaikka tikkaus ei ole minun vahvimpia puoliani, olen ihan tyytyväinen tikkausjälkeen.  Vammaiset kyynärpääni kyllä kiukkusivat kankaan runsaasta kieputtelusta.  Yritin vielä tikata kuvia saadakseni niistä kolmiulotteisia, mutta siitä piti luopua.  
   
Yksinkertainen tikkausmalli on vapaasti piirretty.

Koronavirus jyllää ja etenee koko maapallolla.  Varauduin siihen jo maanantaina ennen kuin mitään rajoituksia oli tullut.  Kävin kirjastossa lainaamassa monta kirjaa.  Lähtiessäni mieheni käski käydä vielä kangaskaupassa ("Jos joudutaan karanteeniin, niin eivät kankaat lopu kesken.")  Minähän tottelin ja ostin kuusi batiikkikangasta, joita olen ihastellut pitkään, sekä kaksi tummaa kangasta ja vanulevyä.  Muut hamstraavat ruokaa, minä kankaita!
  
Uusia kankaita.

Toivon kaikille terveyttä viruksista huolimatta!  Aurinkoisia päiviä! Kyllä tästä selvitään!

 

16 kommenttia:

  1. Peitto täynnä hauskoja kuvia! Mukavannäköistä! Olipa hyvä että pääsit ostoksille - ei meillä tule aika pitkäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minua vain naurattaa tuo kankaiden hamstraus! Nyt on työn alla pääsiäistipu, jonka ohjeet ovat saksaksi enkä jaksanut lukea niitä, joten ratkojaa tarvitaan...

      Poista
  2. Kiva nimi peitolla ja kaunis peitto. Hauskoja kuvia.
    Se on kyllä totta, että me tilkkuilijat hamstrataan kankaita pahan päivän varalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt meillä lienee se paha päivä, mutta sitä voi lieventää huomattavasti ompelukoneen tai neulepuikkojen äärellä.

      Poista
  3. Sievä peitto. Ihania kankaita pikakolmioissa. Plus ne mitä hamstrasit. Olet ollut koko alkuvuoden niin ahkera. Kiitos kun kävit mun palstoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos samoin. Puna-valkoinen yhdistelmä on aina viehättänyt minua. Niin, eläkkeellä ennättää.

      Poista
  4. Onpa ihana peitto! Hyvää kevään jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Hyvää kevättä teillekin! Ja ennen kaikkea terveyttä. Osmo sairasti koronaviruksen aiheuttaman taudin. Hyvin lievästi. Osmolla on tämä viikko talvilomaa, mutta eka kertaa piti kieltää lasta tulemasta kotiin!!

      Poista
  5. Kaunis peitto ja hieman erilainen malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malli on yhdistelmä tilkkulehdestä ja omista ajatuksista. Seuraava peitto on jo työn alla.

      Poista
  6. Onpa hauska peitto kivoista kankaista. Ja aika herkkuja nuo uudetkin kankaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiinatei! Päässä suhisee, kun mietin mallia, jonka toteuttaisin uusista kankaista.

      Poista
  7. Tosi kiva peitto! Hyviä hamstrauksia olet tehnyt : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hamstrauskankaat odottavat kutistettuina ompelijaa.

      Poista