lauantai 27. huhtikuuta 2019

Matkoilla pääsiäisenä.

Dallapee-yhtyeen keikkabussi.
  Tänä vuonna vietimme poikkeuksellisen pääsiäisen eli teimme kiertomatkan lasten luokse.  Yleensä olemme olleet kotona.  Matkasimme ensin pojan luokse Espooseen.  Pitkänä perjantaina tutustuimme American car -näyttelyyn Messukeskuksessa.  Näimme aivan väsyksiin asti täydellisesti puunattuja ja kiillotettuja bensannielijäautoja.  Osa autoista oli huutokaupattavana, mutta sitä emme jääneet katsomaan.  Valitettavasti Oodi oli suljettu, joten se jäi näkemättä tällä kertaa.
   
Tyylikäs Mauno Koiviston hautamonumentti.

Kävimme myös kävelemässä Hietaniemen hautausmaalla, missä minua kiinnostivat presidenttien haudat. Myös monien julkisuuden henkilöiden hautakiviä näimme kierroksemme aikana.  Hautausmaa on yllättävän suuri, mutta todella kaunis viehättävine patsaineen. 
   
Urho Kekkosen hautamonumentti.

Lauantaina siirryimme Onnibussilla tyttären luokse Raumalle.  Vietimme yhdessä rauhallista aikaa ulkoillen, syöden ja ihmetellen aikaista kevään tuloa.  Rauman kirkossa näimme -  paitsi Kerttu Horilan naisfiguurin kirkon penkissä - tyylikkäitä vanhan ajan kirkkomaalauksia ja sivulaivaan rakennetun pääsiäisseimen.
  
Rauman kirkon pääsiäisseimi.

Tämän vuoden Suuri käsityö -lehden helmikuun numerossa oli kiva tulppaanihame, joka ei edes näytä tulppaanilta taitavan laskostuksen ansiosta. Kaunista mallia korostaa korkea vyötärökaitale.  Toteutin mallin EK:n hyvin laskeutuvasta viskoosista.  
   
Tulppaanihame.

Ryhtyessäni puutarhatöihin huomasin, että talvella hankittu kännykkä ei mahdu pusakan taskuun.  Niinpä ompelin pikaisesti vanhoista tilkkutyön jämistä pussukan, johon pujotin vyön.  Nyt taas onnistun pitämään kännykän mukana ulkohommissa.  Lumien hävitessä haravointia on voinut tehdä ensin sulaneilta kohdilta.  Sini- ja valkovuokot ovat aukaisseet kukkansa.  Sinivuokkoni on lähtöisin työkaveriltani Sysmän mökiltä.  Kivasti on levinnyt, joten kiitos sinne, jos satut lukemaan.  
   
Pussukka kännykälle.

Aurinkoisia ja väliin sateisia päiviä kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ompelmasi vaatteet ovat kyllä tosi hienoja:) Osaat valita mallit jotka sopivat sinulle hyvin;) Tuo hamekin on tosi hieno:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irma! Ehkä vaatemallien valinnassa auttaa se, että olen "peruskaavoituksen" kokoinen, jolloin kaavat ovat minulle sopivia ilman kuosittelua. Oma tyylisuuntani on melko klassinen muokattuna tähän päivään. Saatan kyllä välistä hurahtaa johonkin muotioikkuun.

      Poista
  2. Usein on todettu että vaateompelu sujuu sinulta mainiosti ja taas tuli mukava uusi hame! Pussukoita tarvitaan niin monenlaisia - mitenkähän pärjäävät he jotka eivät itse ompele?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Tilkkuilo! Vaatteita on mukava ommella. Meillä on kulkenut perheen kesken vitsinä, että joka reissulle pitää ommella uusi pussukka, esim. lasten kasvaessa tarvittiin isompaa suksipussia, jollaisen sitten lähtökiireessä ompelin tuulipukukankaasta. Näin kävi monena vuonna. Huh!

      Poista