sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kankaita.

Kiva panelikangas matkalta.
 Mikäs reissu olisikaan, ellei määränpäästä löytyisi kangaskauppaa.  Tällä kertaa Puerto de la Cruzin opas osasi neuvoa kangaskaupan (usein oppailla ei ei ole hajuakaan käsityötarvikeliikkeistä!).  Aikani hypisteltyäni kankaita päädyin ostamaan neljä tilkkutöihin sopivaa kangasta ja yhden asustekankaan, jonka lopullista kohdetta en ole vielä päättänyt.  Yhden kankaan valintaperuste oli siinä esiintyvät käsityötarvikkeet, toisessa oli kivoja paneeleja.
    
Lisää materiaalia tilkkuiluun.

Asustekangas.

Monessa lähteessä on esitelty koreja, jotka on ommeltu päällystetystä lippunarusta.  Niinpä minäkin ajattelin poistavani varastosta poppanakuteiden loput, mutta kapean kuteen pyörittäminen narun ympäri oli niiiiiin hidasta, että vaihdoin sen jämäkangassuikaleisiin.  Ompelin sitten päällystetystä narusta siksakilla pyöreän maton, johon kudetta mutkittelemalla sain pitsipintaa.  Saksalaislehdessä vastaavia mattoja ja koreja oli ommeltu päällystämättömästä puuvillanarusta ja niihin oli saatu värikkyyttä käyttämällä kirkkaanvärisiä tikkauslankoja.  Aika työläs systeemi, mutta tulipahan kokeilluksi tämäkin.
   
Matto lippunarusta.

Eräs Suuri käsityö -lehden sivu on ollut pitkään auki tietystä kohdasta: siinä on virkattu heijastinlangasta pöllö.  Nyt voin sulkea tuon lehden, sillä pöllö on valmis.  Työ sinänsä on pieni, mutta heijastinlanka on jäykkää materiaalia virkattavaksi.  Pöllö päätynee johonkin laukkuun turvakoristeeksi.
   
Heijastava pöllö.

Hyvää ja rauhallista pääsiäisaikaa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Onnistuneita kangasostoksia oletkin tehnyt! Tykkään noista tilkkutyökankaista:) ja asustekangas on upea, tulisiko siitä kiva mekko:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin kankaita pitkään. Asustekankaasta voi tulla mekko, tunika tai hame. Hyvää pääsiäistä.

      Poista
  2. Kivat kankaat ja paneeli on tosi jännän näköinen. Nyt on sitten syksyksi valmis heijastin, kun pimeät alkavat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuon paneelikankaan värit ovat luonnossa kirkkaammat kuin kuvassa. Joo, heijastin odottaa syksyä, mutta nautitaan tässä välissä näistä huikaisevan kirkkaista kevätpäivistä.

      Poista
  3. Tottahan kangaskauppa on reissullakin löydettävä. Ja mitä kivoja sitten löysitkin. Pöllöidea oikein hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kangaskauppa löytyy monelta paikkakunnalta. Pöllö on tehty ohjeen mukaan, ei ole siis omaa keksintöä.

      Poista
  4. Mukavia ostoksia ja kauniit kuvat Teneriffalta! Kiitos "matkasta".
    Rauhallisia keväisiä pääsiäispäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että viihdyit kuvien (mieheni aikaansaannoksia) parissa. Pääsiäinen hurahti lasten luona vieraillessa.

      Poista