keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Rompemarkkinoilla.

 

Mielenkiintoinen kauppa Pyhäjoella.

Oletteko käyneet  Pyhäjoella  Perkiömäki-nimisessä kaupassa?  Kylläpä olikin mielenkiintoinen kauppa.  Aikaisempi omistaja möi pelkästään vanhojen aikojen vaatteita, mutta nykyinen omistaja on ottanut valikoimiinsa myös tämän päivän tuotteita.  Kaksikerroksinen kaupparakennus kätkee sisälleen monen aikakauden aarteita.  Lisäksi hän on ostanut firmojen lopetuseriä, mm. kaikenlaisia nappeja, solkia jne sekä kankaita, jotka myydään pakoittain.  Ja hurlum-hei: kun halvalla saa, niin pitää ostaa eli ostin pakan vuorikangasta, viininpunaista, maksoi 20€ (yli 100metriä!).  Lisäksi ostin hyvin edullisesti turkishakasia, nappeja ja nahkakolmioita.

 

Ostokseni.

Kangaspakka matkalla kotiin.
 

Ylivieskasta mukaan läksi muutamat sukkalangat: Alpaca Silk ja Alpaca -lankoja, joista suunnittelin unisukkia itselleni.  Vilukissa tarvitsee sukat yölläkin.

 

Alpakkalankoja ja Primavera-kangas.

Kävimme useammalla kirpputorilla, joista löytyi mm. miesten suoria housuja, Marimekon Primavera-kangaspala ja kaunis kirjottu liina.

Kirjottu liina.

 Raahessa pistäydyimme Tietokonemuseossa ja myös uudessa automuseossa.

Reo-merkkinen auto.
Tällainen Osborne-kone oli meilläkin (kannettava eli raahattava). Ja onhan se tallessa vieläkin.

Matkamme pääkohde oli Oulainen, missä olivat Suomen suurimmat rompemarkkinat.  Suuri pelto oli varattu matkailuautoille (ilmainen).  Tapahtuma-alue oli vieressä.  Markkinatori oli valtavan suuri.  Ostin sieltä neppareita, munavoilusikan ja puuvillaisen liinan tilkkutöiden taustakankaaksi.  Alue jatkui loputtomiin: työnäytöksiä, historiaa, vanhoja traktoreita (lähes 200), vanhoja autoja, mopoja, höyrykoneita jne.  Tapahtuman järjestäjänä toimii veteraanimoottorikerho Wanha Woima.  Lauantaina aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja kävijöitä oli tuhatmäärin. Katsottavaa kyllä riitti.

Yksi näyttelyhalli oli koristeltu paikallisten ihmisten essuilla.

Tämäkin "virkattu" traktori oli näyttelyssä.

Traktorit ajonäytöksessä.

Rompetorin ostoksia: liina (tilkkutöihin), neppareita ja munavoilusikka.

10 kommenttia:

  1. Nyt olet kyllä liikkunut minun juurillani, kaikki paikat niin tuttuja! Perkiömäen liike oli varsinainen kulttipaikka vanhan rouvan aikaan, ehkä vieläkin. Hyviä ostoksia teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, sinun juuresi löytyvät sieltä. Kyllä Perkiömäkeä voi pitää edelleen kulttipaikkana.

      Poista
  2. Onpas ollut paljon mielenkiintoista nähtävää ja.......hankintaakin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina sortuu johonkin ostokseen, onneksi vain pieniä hankintoja tällä kertaa.

      Poista
  3. No kyllä on ollut paljon katseltavaa ja nähtävää, tuo essunäyttely olisi ollut kiva nähdä ja Perkiönmäki kauppa kuulostaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta, en ole kyllä koskaan kuullu, enkä käynyt. Vuorikangas oli kyllä hyvä hankinta ja halpa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella paljon katsottavaa ja koettavaa. Mies meillä bongasi tuon Perkiömäen kaupan, kannattaa käydä tutkimassa, mutta varaa riittävästi aikaa.
      Essut oli ripustettu kivasti 1- ja 2-kerroksen väliseen aukkoon enkä saanut kuvaan mahtumaan kuin osan niistä. Alakerrassa oli myynti- ja työnäytöspisteitä, yläkerran reunoilta löytyi menneitten aikojen työkaluja.

      Poista
  4. Munavoilusikasta ollut ikinä kuullutkaan, mutta ilmeisen näppärä levitin!? Hyviä löytöjä siis! :)
    Näytin traktorin kuvaa Pupuselle, voisin kuulemma tehdä jotain vastaavaa omaan pihaan. Kärsivällisyys saattaisi riittää juuri ja juuri potkukelkkaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ollut kuullut munavoilusikasta, mutta käytännössä olen huomannut, että munavoiveitsestä tippuu aina munavoita pöytäliinalle, joten uhrasin muutamia euroja. En ole vielä testannut lusikkaa!
      Virkkauksin koristeltu traktori on tehty ryhmätyönä, näin sen jo aiemmin Joroisissa. Potkuri kuulostaa kyllä hyvältä haasteelta...

      Poista
  5. Oli pakko googlata Pyhäjoki (harmi, ettei millään ennätä tänä kesänä), mutta kiitos Perkiömäki-vinkistä, surkea shoppailija olen, mutta tuollainen kauppa saa minut innostumaan. Nahkakolmioita ja hakasia olisi lähtenyt minunkin matkaan - vai ostitko kaikki?
    Virkatut traktorit ym. varmaan upeita livenä - kuvia vain nähnyt! Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seutu on minullekin vieras. Perkiömäki varmaan löytyy ensi kesänäkin, omistaja oli oikein mukava rouva. Kaikkea jäi jäljelle, pikkunippelit kivasti purkkeihin lajiteltuina. Käy ihmeessä tutustumassa. En tiedä, olisiko noita kymmeniä purkkeja saanut kuvata.

      Poista