sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Kesävaatteita.

 

Karusellimekko.

Toukokuussa minulla kävi hyvä tuuri, sillä voitin arvalla lahjakortin kangaskauppaan.  Päätin tuhlata sen ihan itseeni.  Uusimmassa Suuri Käsityölehdessä oli sopivasti Jujunan malli ja kaava mekolle nimeltään Karuselli.  Siispä ostin mekkokankaan, jonka leikkasin ko. kaavalla.  Mekon helma on lievästi A-linjainen.  Ompelin mekkoon aluksi nyörikujan, mutta olin kai mitannut huolimattomasti sen paikan, koska se ei osunut omalle uumalleni.  Niinpä lisäsin mekkoon vyölenkit.  Helpompaa mekon mallia on kyllä turha etsiä.

 

Lehden malli.

Toinen kangas arparahoilla ostettuna oli valkoinen puuvillabatisti.  Huomasin näet valokuvista, että minulla oli jakun alla sama pusero pikkuserkkuni 50-, 60- ja 70-vuotisjuhlissa.  Oli jo aika uudistaa kuosia.  Piirsin kaavan taas Suuri Käsityölehdestä, mutta lyhensin mallia, koska en halunnut "taiteilijan takkia".  Malli on ihan peruspaitapusero kaulurikauluksineen.  Nappeja on onneksi omassa jemmassa.

 

Batistipaitapusero.

Huomasin kotimaisessa FQ-lehdessä salaisuus-työn.  Itseasiassa menossa oli jo 2.osa.  Otin esille edellisen lehden, valitsin kankaat (vihreänsävyisiä tällä kertaa) ja ompelin 1.osan lentävät hanhet.  Heti perään ompelin myös seuraavan osan neliöt.  Nyt vain odotellaan 3.osaa.

Lentävät hanhet.


Neliöt.

 Ostin vuosi sitten vanua, jota voi käyttää kylmälaukkuihin (Ullaka myy tuotetta).  Ompelin kylmälaukun päällisen Pentikin vahakangaspalasta.  Onneksi vuoria ei tarvinnut muovittaa, vaan vanulevyn alumiinipinta jäi sisäpinnaksi.

Ulkopinta on vahakangasta.

Sisäpinta on alumiinia.

Puutarhassa kasvaa kaikki hyvää vauhtia, koska sää on lämmintä ja olemme saaneet myös sadetta.  Kesäkurpitsat työntävät pötköjä ja peruna on kukalla, samoin herne.  Salaattia olemme syöneet jo monta viikkoa, samoin mausteyrttejä.  Ampiaiset olivat rakentaneet pesää kasvihuoneeseen ja nyt "taistelemme" siitä, kuka on huoneen valtias.  Mies poisti pesän, mutta ampparit parveilevat vielä oviaukossa.  

Amppelitomaatteja.

Peruna kukkii: kohta saadaan uusia perunoita.

Inkaliljat jaksavat kukoistaa.


4 kommenttia:

  1. Onpas taas nätti mekko!
    Kiva kun aloitit salaisuustyön, mukava nähdä minkälainen versio sulla valmistuu:)
    Tomaatteja on mullakin kasvihuoneessa mutta aivan vihreitä ovat vielä. No, on tässä aikaa punertua;) Muutaman perunankin laitoin ja . hyvin ovat vartta kasvattaneet. Kukintaa odottelen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salaisuustyö on tällä hetkellä salaisuus.
      Puutarha odottaa myös hoitajaa tällä hetkellä; meillä on satanut kamalasti vettä koko päivän. Ja koko viikoksi on luvassa samanlaista säätä.

      Poista
  2. Mainio arpaonni! Sait taas mukavan kesämekon. Hyvä puserohan se vanhakin on ollut kun niin monet juhlat olet juhlinut sen kanssa. Semmosia luottovaatteita arvostaa. Mielenkiintoista tuo mysteerin tekeminen - mukava että monet osallistuu. Kylmälaukkuja tarvii kesällä!

    VastaaPoista
  3. Niinpä oli hyvä onni. Kyllä vanha pusero on vielä käyttökelpoinen, kun olen pitänyt sitä vain juhlakäytössä. Mysteerityö vaikutti tähän mennessä mukavalta; minkähän kokoinen työ siitä syntyy!
    Yritin mitoittaa kylämälaukun sopivaksi lyhyelle mökillä käynnille.

    VastaaPoista