sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Remontin jälkeen.

 

Makuuhuoneemme.

Kylläpä kahden huoneen remontointi vei aikaa ja energiaa.  Etukäteen ajattelin, että hoitelemme homman viikossa, mutta siihenpä hurahti neljä viikkoa, vaikka ahersimme pitkää päivää.  Hyvä, että homma on ohi, vaikka jotkut tavarat etsivät vielä loppusijoituspaikkaa.  Samalla raikkosimme turhaa tavaraa pois ja tein myös kevätsiivousta ikkunanpesuineen.  

 

Pieni seinävaate Neljä timanttia.

Tyhjentyneille seinille halusin ommella jotain uutta.  Tilkkulehti Finnquilt:ssa oli ompeluohje nimeltään Neljä timanttia, jota päätin kokeilla.  Rakentelin timantit resurssitilkuista, joten niiden koko ei vastaa ohjeen mittoja.  Ensin kuvittelin ompelevani kaitaliinaa, mutta sitten huomasin sen kelpaavan myös seinälle eli ennen reunakaitaleiden ompelua valmistin ripustuskujan ja niin Neljä timanttia koristavat makuuhuoneen oven pieltä.

Evakkotaimet.

Pari viikkoa sitten tuttavani soitti ja tarjosi ylimääräisiä tomaatin taimia.  Lajike on nimeltään Evakko ja se on tuotu Suistamolta.  Sieltähän appeni joutui lähtemään evakkona Sisä-Suomeen, samoin tuttavani isä.  Tuntuu oikeastaan uskomattomalta, miten monella eri tavalla sidokset vievät ihmiset juurilleen.  Koulutin nuo 12 tainta hellävaroen ja samalla miettien, miltä tuntuisi jättää koti ja lähteä tuntemattomaan tietämättä, palaako koskaan.

 

Matkalla kasvihuoneeseen, mutta ei vielä.

Tarvitsin tässä onnittelukortteja ja niitäpä sitten askartelin pikaisesti.  Minulla on valmiita tekotarpeita ja pikaisesti syntyi muutamia kortteja tuleviin tarpeisiin.  

Onnittelukortteja.


4 kommenttia:

 1. Kovin nättiä makkarissa. Kyllä remppa on aina aikaavievää ja sottasta. Lopussa kiitos seisoo kuitenkin. Mikä mielenkiintoinen tomaatti. En ole kuullut tuon nimisestä ja vielä Suistamolta. Jos saat ylimääräisiä siemeniä, täällä olisi yksi halukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä remontti kysyy voimia ja kärsivällisyyttä. Hyvä, että tällä kertaa homma on ohi.
   Yritän ottaa noita tomaatin siemeniä kesällä talteen.

   Poista
 2. Näyttää ja varmasti myös tuntuu hienolta remonttiurakan jälkeen! Tuo timanttimalli oli minustakin mukava. Seinävaatteesta tuli upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on todella helpottunut olo, kun remontti on suunnilleen ohi (muutamia nyssyköitä vielä odottaa viemistä jonnekin!) Timanttien ompelu oli mukavaa.

   Poista