perjantai 29. maaliskuuta 2024

Näytepaloista koristeet jakkuun.

 

Tulppaanien aikaa.

Kylläpäs on vierähtänyt aikaa siitä, kun viimeksi kirjoitin blogia.  Syy on hyvin yksinkertainen: Teemme kotona remonttia kahdessa huoneessa.  Aloitimme pojan huoneesta (nykyisin tietokonehuone), missä poistimme entisen tapetin.  Se olikin kimurantti työ, sillä tapetti irtosi vain pieninä suikaleina.  Olimme kokeilleet kaikki mahdolliset konstit, mutta sitten kysyin serkkupojaltani, joka ammatti-ihmisenä kertoi, että 80-luvulla liisterin sekaan laitettiin Eri-Keeperiä ja tällaisten tapettien irrottaminen on tosi työlästä!  Siinä tuli lähes synninpäästö.  Kolmen päivän raapisen ja liottamisen jälkeen pääsimme vihdoin tapetoimaan, minkä jälkeen rikkonaisen muovimaton tilalle asensimme vinyylilankut.

 

Voi tätä sälää!

Nyt on vuorossa oma makuuhuone, missä olemme siinä vaiheessa, että seinältä puuttuu pari vuotaa.  Huomenna pääsemme jälleen asentamaan vinyylilankkuja.  Oma työ on tietysti tavaramäärän lajittelu, karsiminen ja paikoilleen laittaminen.  No, samalla tulee tehdyksi kuolinsiivous.

 

Hieman jo valmista.

Jossain iltahämärissä, kun ei enää nähty remontoida, ompelin itselleni jakun.  Kaikki materiaali löytyi kotoa.  Perusjuttu on musta, sileä sametti, jota löytyi kaksi erilaista palaa, mutta valmiista työstä niitä ei erota.  Koristeet ompelin verhoilusametin paloista, jotka sain viime kesänä siskon vävypojalta.  Vuorikangas oli jäänyt tähteeksi silkkimekosta.  Edessä olevan soljen olen pannut talteen kulahtaneesta uimapuvusta.

 

Samettijakku.

Helma kaareutuu takana.

Tilkkukoristeet koketissa.

Rauhallista ja rentouttavaa pääsiäistä! 


 

8 kommenttia:

 1. Remontointi on toisinaan mukavaa puuhaa, sitä on tullut muutaman kerran tehtyä. Muutamille kavereillekin on tapetoitu systeemillä minä mittaan ja liisteröin mies laittaa tapetit seinille:)
  Kokemusta on myös samanlaisesta tapeetin irroittamisesta. Meillä oli myös tapetoitu eteinen liisteri-liimasekoituksella. Kun sitten jossain vaiheessa näitä tapeetteja irroittelin niin se irtosi kynnen kokoisina paloina. Ei ollutkaan enää mukavaa;)
  Sulla on kivoja ideoita vaateompelussa kuten esim.tuo jakku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että muillakin on samanlaisia kokemuksia tapettien poistosta. Ihmettelen kyllä, miksi siitä ei puhuta esim. youtubessa, missä on ohjeita tapettien poistosta. Onneksi jaksoimme tehdä tuon homman, vaikka vieläkin löytyy kynnenkokoisia sipaleita. Nyt olemme pitäneet vapaata pyhien ajan. Makuuhuoneen lattia on "lankutettu" puoliksi. Huomenna homma jatkuu. Listojen ja sähköpiuhojen laittaminen jää miehelle, minä ryhdyn lajittelemaan kirjahyllyjen sisältöjä. Voi, mikä hamsteri pitää ihmisen olla!

   Poista
 2. Todella ahkeraa! Se kuolinsiivous on aina mielessä, niin paljon olis tehtävää. Tosi mukavasti käytit samettipalat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ahkeruudesta, mutta remonttia olemme tehneet yli 10 tuntia päivässä. Tänään saimme paikoilleen viimeisen lankun. Jeeee! Mies ryhtyi raahaamaan purettuja romuja roskikseen!
   Noita samettipaloja marinoin kauan, kun ne olivat mielestäni niin kauniita.

   Poista
 3. Oi, onpa loistava idea noista näytetilkuista! Näyttävä, upea, erilainen - tykkään!!
  Remppaaminen on raskasta, mutta ah, niin palkitsevaa! Ja ihanasti tulee samalla nurkat tyhjennetyksi turhasta tavarasta - se tietää aina pöydänvarausta kirpparille, kierrätykeskuskeikkaa ja jätelajitteluasemalla käyntiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytetilkkuja on vielä muutamaan pussukkaan.
   Remppa alkaa olla ohi, vain röykkiö tavaroita etsii paikkaansa. Ehkä jotain matkaa seurakunnan kirppikselle tai jonnekin muualle.

   Poista
 4. Neuletilkut on loistoidea. Voisi vaikka lapselle tehdä jotain. Remppa ei ole kivaa mutta lopputulos aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tilkut pitäisi pyrkiä kierrättämään. Vihdoin lähes kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa.

   Poista