perjantai 12. tammikuuta 2024

Merinovillaa pakkasella.

 

Kuurankukkia.

Kylläpä pakkasherra puhalteli puut komeiksi kuurahuntujen avulla ja aurinkokin yritti kurkistella taivaanrannan takaa.  Kaunista, mutta niin kylmää.  Puu-uunit ja -hella olivat kovassa käytössä.  Laduille lähtemistä en mallannut moneen päivään, vaan tyydyin kävelemään pikkulenkin monien vaatekerrosten suojaamana.

Merinovillamekko.

Lieneekö joulupukki arvannut kovien pakkaskelien saapumisen, koska yhdestä paketista paljastui merinovillaneulos.  Maltoin odottaa Suuri käsityö -lehden saapumista, sillä siinä oli kaava yksinkertaiseen neulosmekkoon.  Kaava oli todella pelkistetty, mikä sopii hyvin kuviolliseen kankaaseen.  Ainoa erikoisuus lienee poikkileikkaus, joka on laskettu lantiolle.

Merinoa löytyy monia värejä.

Koska ompelin joululahjoiksi pieniä olkalaukkuja, niin pitihän minun saada sellainen itsellenikin.  Sivulla olevat vetoketjulliset lokerot auttavat pitämään tavarat järjestyksessä.  Orvokkikangas on ostettu Lappeenrannasta viime kesänä, vetoketjut ja vuorikangas omasta varastosta, samoin hihnaan käytetyt tukinauha ja metallirenkaat.  

Orvokkilaukku.
Oikein hyvää alkanutta vuotta!


6 kommenttia:

  1. Oikein kivan mallinen mekko ja kyllä on kaunis kangaskin:)
    Tänä talvena on ollut kunnon talvi josta tykkään vaikka aika haasteellista oli tänäkin aamuna lenkkeillä Onnin kanssa kun mitään kulkuväyliä ei ollut aurattu. Eipä haitannut menoa ja reippaasti Onnikin pisteli tunnin lenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse asiassa pidän pakkastalvesta enemmän kuin liukkaista talvikeleistä. Auraamattomilla teillä liikkuminen on tosi hyvää kuntoilua. Föntuulen lämmittäessä ilman oli oikein mukava myös hiihtää.

      Poista
  2. Kaunis mekko! Hyvin oli pakkaset ennustettu. Minulle riittää kyllä tämä leudompikin pakkanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo, kyllä pakkaset jo riittävät, mutta niin riittäisi myös lumisade. Oli niin tuskaista hiihtää tänään, kun uusi lumi tökki menoa niin, että alamäetkin piti hiihtää.

      Poista
  3. Hyvin sopii kangas tuohon malliin. Varmasti miellyttävä päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo malli toteuttaa ja saumurilla saa ompelunsaumoista siistit. Ostin taas lisää merinovillaa, olen vilukissa.

      Poista