maanantai 16. lokakuuta 2023

Lämmintä syksyyn.

Ennen yöpakkasia kerätyt suppikset.

Olipa hieno syksy kerätä sieniä, vaikka välistä tuntuikin, että vettä sataa jatkuvasti.  Kantarelleja löysin runsaasti ja sitten olivat vuorossa suppilovahverot.  Niitä säilöin kuivaamalla.  Ennätin sitten jauhaa kuivuneet suppikset rouheeksi, jota on helppo lisätä melkein mihin tahansa ruokaan.

 Jo pitemmän aikaa minulla on ollut suunnitelmissa ommella pieni olkalaukku.  Kankaaksi valikoitui japanilainen puuvilla.  Mietin pitkään oikeaa työjärjestystä ja niinpä ompelin ulkosivun ensiksi.  Valmistin siihen kaksi vetoketjutaskua, jotka ulottuvat laukun pohjalle asti.  Samalla ompelin myös laukun yläreunaan tulevan vetoketjun.  Vasta sitten kokosin laukun.  Kuviollinen puuvillavuori sisältää myös taskun ja olkahihnan alapuoli on kahvoihin tarkoitettua nauhaa.

Laukun taskut ja vetoketjut ovat paikoillaan.

Valmis laukku.

Kesäreissulla ostin Rauman Jätti-Rätistä merinovillaneulosta.  Sattumalta ne olivat sillä viikolla 20%:n alennuksella.  Kun myyjä ryhtyi mittaamaan neulosta, hän huomasi pakan pään olevan kierossa.  Hän ehdotti, että saisin alkupään kaupanpäällisiksi seuraavasta metristä.  Se sopi minulle mainiosti.  Ompelin neuloksesta pitkän villatakin, jonka kiinnipitimiksi laitoin isot nepparit.  Materiaalia riitti vielä villahousuihin ja myssyyn.

 

Merinovillatakki ja suorat housut.

Samalla reissulla ostin mustan housukankaan, jonka myös ompelin valmiiksi.  Piirsin kaavan Diana Moden -lehdestä.  

Mukavassa villatakissa on myös taskut.

Hyvää lokakuuta!

9 kommenttia:

  1. Ihanuuksia taas ompelit. Pikku olkalaukku on niin kätevä mukana. Tuo jättirätti täytyis joskus kokea, matka vaan on aika pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vihdoin syystouhut ulkona alkavat helpottaa, jolloin ehdin istahtaa ompelukoneen ääreen. Olkalaukussa on monta lokeroa. Kyllä meiltäkin on matkaa Jätti-Rättiin (yli 600 km), mutta tyttären luona käydessä kauppaa ei voi ohittaa. Huomasimme saaristoreissulla, että ketjulla on muitakin myymälöitä Varsinais-Suomessa.

      Poista
  2. Nätti ja näppärä olkalaukku! Siinä kulkee hyvin mukana kaikki tarpeellinen. Jätti-Rätistä löytyy todella monenlaista! Olemme onnekkaita kun meillä on se ihan muutaman km päässä. Hyvän uuden asun sait!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ihan kateellinen, että sinulla on hyvä kangaskauppa lähelläsi. Itse käytän matkoja hyödyksi siten, että vierailen matkoilla kangaskaupoissa.

      Poista
  3. Sienet ja sieniruuat ovat ihania. En vaan ikinä löydä mitään syötäväksi kelpaavaa... Mutta löysin kirpputorilta sieniä, joku ihana möi siellä kuivattuja suppiksia ja putsattuja kantarelleja, rasioissa poimintapvm merkittynä. Eilen syötiin kuolettavan ihanaa kantarellikeittoa, ostin ihan vartavasten ruokajuomaksi tölkit kuivaa omenasiideriä. Niin hyvää, että oli taju mennä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ja mieheni tykätään myös sieniruuista. Sienistä voi valmistaa monenlaista sapuskaa. Hyvä, että olet löytänyt jonkun poimimia kantarelleja ja suppiksia.

      Poista
  4. Ihania ompeluksia! Villatakkiin olet löytänyt todella kauniin neuloksen. Minä odotan vaateompeluinspiraatiota, saumurikin on huollatettu valmiiksi. Kiitos kommentista blogiini, olen yrittänyt monta kertaa vastata siihen, mutta blogger ei suostu yhteistyöhön, kuten ei nytkään tässä anna valita omaa profiilia. Ihanaa syksyn jatkoa t. Tiinatei

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kokeilepas seuraavaa: Klikkaa alareunasta "Tilaa: lähetä kommentteja. Sitten valitse .vastaa tai kirjoita kommentti. Esiin tulee tippuvalikko, josta valitset URL-osoite, johon kirjoitat nimimerkkisi. Sen jälkeen paina Jatka ja vie kursori riville, nappaa kerran tai kahdesti ja sitten voit kirjoittaa kommentin.
      Itse löysin reitin kokeilemalla ties kuinka monta kertaa.
      hyvää syksyä.

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta ja riemuitsin jo, että nyt onnistuu, mutta kun yritän julkaista, tulee ilmoitus, että kommenttiasi julkaistessa tapahtui virhe :(

      Poista