sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Konvehtirasia.

 

Joulukuun peitto Konvehtirasia.

Vuosi 2022 meni jonnekin ja saamme nyt opetella kirjoittamaan uuden numerosarjan 2023.  Jaksoin ommella valmiiksi myös joulukuun tilkkupeiton, jonka nimesin ajankohtaan sopivasti Konvehtirasiaksi.  Koska olimme reissussa joulukuun alussa, tilkkupinnan kasaaminen jäi viime tippaan eli ompelin sitä monena päivänä jouluviikolla.  Onneksi joulusiivoukset oli jo tehtyinä, samoin leipomiset joulupullaa lukuunottamatta.  Malli on taas saksalaista perua eli Eli Thomaen kirjasta Schätze aus der Restekiste 2.  

Peitossa on kahdenlaisia blokkeja.

Valmistin blokkeja sarjatyönä: 2x2-neliöt olivat nopeita ommeltavia, mutta isojen neliöiden kulmiin ommeltavat kolmiot veivät enemmän aikaa.  Taustakankaan olin ostanut kesälomareissulla Ylivieskan Kärkkäiseltä.  

Taustalla kirjavaa kangasta.

Tikkasin peiton isojen ruutujen reunoja pitkin, koska en raskinut rikkoa kankaan kuvioita.  Käytin jälleen ammattitason pistolevyä ja tasasyötintä, koska niiden avulla tikkausjälki on hyvää.  Toisaalta samalla puhdistan aina pistolevyn alusen ja puolakotelon kangaspölystä.  -Tikkauslanka (vihreä, hieman kiiltävä) on peräisin Hampurista.

Suuri aputaso on hyvä apu tikatessa.

Pistolevy ja tasasyötin helpottavat tikkausta.

 Reunakaitaleeksi valitsin puna-valkokuvioisen kankaan, jota on myös tilkkupinnassa.  Leikkaan 6 cm leveää täysvinokaitaletta, jonka silitän kaksinkerroin oikea puoli päällä päin.  Ompelen kaitaleen reunaan nurjalle puolelle, avaan sauman kynnellä ja taitan kaitaleen oikealle puolelle kiinnittäen sen klipseillä.  Sitten on vuorossa lepovaihe eli annan kaitaleen asettua paikoilleen seuraavaan päivään.  Mielestäni sen ompeleminen on helppoa tässä vaiheessa: ompelu kesti tällä kertaa 20 minuuttia.

Joulupukin tuoma herkkukori.

Onnellista ja antoisaa tilkkuvuotta 2023!

10 kommenttia:

 1. Oikein kiva jouluinen peitto:) Herkkukorit on mukavia, käyttökelpoisia lahjoja:) Tuossakin näyttää olevan paljon herkkuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olemme jo maistelleet herkkuja. Tykkäsin lahjasta kovasti, taidan toivoa samaa ensi jouluksi.

   Poista
 2. No nehän näyttää todella karkeilta! Kyllä konvehtirasia kuuluu joulukuulle, niin kaunis peitto tuli! Herkkukori on just hieno lahja, sekä saada että antaa. Olen monena jouluna kerännyt herkkukassit poikien perheille :) Sieltä löytyy aina vakiotavaraa ja myös jotain uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Vaikka makeaa ei pitäisi syödä tolkuttomasti, mutta konvehdit kuuluvat jouluun. Herkkukori ei jää pyörimään nurkkiin tarpeettomana.

   Poista
 3. Upea ja nimensä veroinen!! T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimeä ei tarvinnut miettiä pitkään; se tuli itsestään.

   Poista
 4. KIva malli ja hieno toteutus! Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa; nimi on varsin passeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on sattunut silmään monta kertaa kirjaa selatessa.

   Poista
 5. Onpa raikaat värit ja niin nätti tuo kuvio. Tosi kaunis. Taidan minäkin tehdä toisen vielä. Niin kivaa hommaa tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toteutin työn löhes ohjeenmukaisilla väreillä.

   Poista