torstai 23. kesäkuuta 2022

Kohti keskikesän juhlaa.

 

Etualalla Idee:n kankaat, takana batiikkeja.

Palattuamme kotiin Hampurista puutarhassa riitti puuhaa: perunapenkkien vakoilu, kasvimaiden kitkeminen, ruohonleikkuu.  Mutta eipä matka olisi mikään, jos en olisi eksynyt kangaskauppaan.  Europa-passagessa sijaitseva askartelukauppa Idee on ollut minun suosikkini aina, varsinkin silloin, kun tein koruja.  Sieltä kyllä löytyy kaikkea mahdollista tarviketta jos minkälaiseen askarteluun.  Tällä kertaa mukaan tarttui kaksi tilkkutyökangasta, 50 cm:n paloja sekä pari kukkaron kehystä.  Tietysti Karstadin kangasosasto täytyi kurkata.  Poistopalalaarista ostin vaalean, punasävyisen puuvillakankaan, jota jo tänään mallailin taustakankaaksi.  Huomasin myös edullisia batiikkikankaita, joita ostin useampaa väriä.  Kaikki odottavat valmiiksi kutistettuina.  Kaupasta poistuessamme mieheni kysäisi, eikö täällä leikataakaan kankaita lankasuoraan.  Hyvä huomio ja oppi on mennyt perille!

 

Siirapin valmistus alkanut.

Keväällä kuulin, että kuusenkerkkäsiirappia voi tehdä myös keittämättä.  Niinpä etsin ohjeen netistä.  Sen mukaan laitoin kuivat kuusenkerkät lasipurkkiin ja kaadoin päälle fariinisokeria.  Sitten nostin purkin aurinkoon.  Reaktio alkoi tapahtua hitaasti (liekö fotosynteesi!) ja pelkäsin, miten purkki jaksaa Saksan matkamme ajan.  Reaktio oli edennyt ja nyt tällä viikolla siivilöin kuusenkerkät erilleen.  Valmista siirappia sain kuusi pientä purkkia.

 

Reaktio etenee...

... loppuvaihe.

Valmista kuusenkerkkäsiirappia.

Viime viikolla nousin "uraputkessa" ylös päin, kun tyttäreni sai miehensä kanssa pikkutyttären.  En siis ole enää yksikertainen mummo.  Minulta tilattiin pienokaiselle unipussi ja sellaisen sitten ompelin.  Toivottavasti pääsemme pian näkemään pikkuprinsessan. 

Nukke halusi sovittaa unipussia.

Aurinkoista keskikesän juhlaa!

6 kommenttia:

 1. Onnea isovanhemmille! Tosi mukavaa! Hyviä kangasostoksia. Kuusenkerkkäsiirappi jäi kyllä minulta tekemättä :) voi olla hyvääkin. Kaunista kesän juhlaa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kankaille löytyy käyttöä. Keittämättä tehty kuusenkerkkäsiirappi on sopivasti juoksevaa; minulla on paha tapa keittää siirappi liian paksuksi. Yksi juhla osui tällä päivälle: sukulaispojan rippijuhla.

   Poista
 2. Onnittelut isovanhemmille. Kauniita kankaita! Kuusenkerkkäsiirappia minunkin piti tehdä, mutta jäi nyt tekemättä. Kaunis unipussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Emme ole vielä päässeet näkemään pikkuista juhannusneitoa ja viemään unipussia, etäisyys on niin pitkä. Kankaat olen ennättänyt kutistaa; ovat sitten valmiina käyttöön.

   Poista
 3. Onnittelut tuplamummolle, vauvat on ihania :) T. Saija

  VastaaPoista