maanantai 6. kesäkuuta 2022

Kesälaukku.

 

Vuorenkilvet kukassaan.

Kevät on muuttunut nopeasti kesäksi, vaikka sää on pysynyt vielä koleana.  Monet alkukesän kasveista ovat puhjenneet kukkaan ja perunakin nököttää taimella harson alla.  Omenapuiden kukinta on ihan käsillä ja metsäpolun varrella mustikan varpuja komistavat punaiset kukkaset.  Toivotaan auringon houkuttelevan pölyttäjiä runsaasti.

 

Pellavalaukku.
Keväällä huomasin Jyväskylän käsityömessuilla pellavasta ommellun laukun, joka oli koristeltu pienellä virkatulla liinalla.  Tuollainen pitää valmistaa!  Hyvä, että oli aikaa miettiä enkä rynnännyt ostamaan pellavapalaa.  Mieleeni palautui, että kaapissa on jämät pöytäliinakankaasta, jonka ostin pian kolme vuotta sitten Savoniasta Italiasta ja josta ompelin ovaalinmuotoisen liinan olohuoneen pöydälle.  

 

Laukun takaosa.

Kurkistus laukun sisälle.

Vuorikankaaksi valitsin punavalkoista, Katrin kangaskaupasta ostettua puuvillaa.  Ompelin siihen kaksi taskua, toisen varustin vetoketjulla.  Leikkasin kankaat hieman leveämmiksi kuin laukun kehys (20 cm), jotta sain laskosten avulla laukkuun väljyyttä. Pikkuliina on peräisin tätini jäämistöstä.- Kehys on ommellenkiinnitettävää mallia.  Laukun hihnan ompelin laukkukankaasta, jonka taittelin nelinkerroin ja väliin upotin terenauhan.  Laukku on mukavan iso, jolloin siihen mahtuvat rahapussi, kännykkä ja kangaskassi sekä muutakin tarpeellista (ja tarpeetonta).


Lajitellut kankaat asuvat neulekoneen alla.

Kevätsiivousten yhteydessä lajittelin tilkkutyökankaat värien mukaan.  Kylläpä ne nyt mahtuvat pieneen tilaan - siihen saakka, kun taas aloitan seuraavan ompelutyön!

Villahame muuttui pussukoiksi.


Näin jossakin haasteen ommella erivärisiä pussukoita.  En muista, mikä väri on menossa, mutta itse ompelin kaksi vihreää pussukkaa.  Materiaali on anopin hamekankaasta. Kankaan anoppi kutoi itse villalangalla puuvillaloimeen, muistaakseni sidos on nimeltään Panama.  Tyhjentäessäni anopin kaappeja (kuolemasta on aikaa 19 vuotta) otin sieltä kaksi villahametta, jotka olen purkanut ja aion käyttää pieniin töihin.  Kirpparilla niitä ei ehkä olisi ostanut kukaan.

Siroja tulppaaneja.


Hyvää alkanutta kesää!


6 kommenttia:

 1. Oikein kaunis pöytäliinakangas, onneksi sait vielä laukunkin! Se aina ilahduttaa kun saa kankaat järjestykseen. Sieltä on sitten hyvä taas aloittaa - järjestellessä usein saa uusia ideoita. Pussukat ovat arvokankaasta! Kauniit tulppaanit! Ihana että kesä tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään taitaakin tulla lämmin päivä. Pöytäliinakangas oli jotain sisustuskangasta ja oli tosi leveää, saan vielä lisää laukkuja, kunhan ostan kehyksiä. Päässä muhii uusia ajatuksia tilkkupeitoista, silitin jo kankaitakin.

   Poista
 2. Kaunis kangas laukkuun ja pitsiliina oikein hieno koriste, upea kesäkassi! Pussukoissa upea kangas! Nyt on kesä, puutarhassa kaikki kukkii ja kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaapista löytyy, pitää vain muistaa kurkata sinne. Pitsiliinojakin on odottamassa. Puutarhassa on jo omenapuissakin muutama kukka avautunut.

   Poista
 3. Pitsiliina sopii tosi hyvin koristeeksi ja tulee käyttöönkin. Hienoa kun keksii materiaaleille uusia käyttötarkoituksia, ei mene hukkaan!
  T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mukava kierrättää, sillä liinan virkkaaminen on myös käsityötä, jota en raski heittää pois.

   Poista