sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Joulukortteja.

 

Kaksiosaisia kortteja.

Päätinpä askarrella joulukortit hyvissä ajoin ja ryhdyin puuhaan eilen aamulla heti aamupalan jälkeen.  Olin varannut materiaalia kirjakaupan askarteluosastolta ja lisää kaivoin omista varastoista.  Niinpä syntyi 46 korttia, osa on keskenään samanlaisia.

 

Yksiosaisia kortteja.

Muutamassa blogissa huomasin kauniita koreja, jotka oli tehty tilkkutyötekniikalla.  No, pitihän minunkin kokeilla.  Ompelemani kori on kyllä pienempi kuin ohjeessa, mutta sitä oli oikein mukavaa ommella.  Ja työhön löytyivät kaikki tilkut resurssilaatikosta.  Tukimateriaalina käytin silitettävää laukkuhuopaa.  Vuorikangas ja nauha kahvoihin ovat myös resurssitarvikkeita.

 

Kori kankaasta.

Olen jo pitkään kaivannut seinäkelloa tietokoneen luokse ja kesällä ostin kaksi koneistoakin.  Toinen niistä joutui kuitenkin keittiön "sammuneen" kellon palvelukseen (keittiössä pitää olla seinäkello ) ja sitten siivotessa pudotin Ateljeeni seinällä olevan kellon, joka tietysti rikkoontui ja piti korvata toisella koneistolla.  Vihdoin pääsin askartelukauppaan ostamaan kolmannen koneiston.  Kellotaulun pohja oli jo ostettu.  Päällystin sen "liinalla", jolla oli koristeltu hääpöydät vanhemman tyttäreni hääjuhlassa.  Numeroiksi liimasin tarroja.  Taisi tulla lapsellinen kello, mutta hyvin se näyttää aikaa.

 

Olisiko tämä pöllökello? Ei ainakaan käkikello.

Kiitos kommenteista!  Hyvää advanttiaikaa!

10 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja olet tehnyt ja tosi paljon!
  Kiva tilkkukori ja kello. Olen myös joskus ajatellut tehdä kellon ompeluhuoneeseen, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nyt pitäisi urakoida ja kirjoittaa kortit. Kyllä minunkin kellon valmistus kesti pitkään.

   Poista
 2. Olen tullut niin laiskaksi, etten yhtään korttia ole tehnyt enkä varmaan teekään. sievä kori, siihen voi laittaa vaikka joulukukan. Meillä on kello-ongelma. Kahden seinäkellon koneistot on sammuneet. Voisinkin kokeilla, jos ne koneistot saisi irti ja voisi ostaa uudet. Kellot ovat kotimaista keramiikkaa ja hankittu kädentaitajien joulumyyjäisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin, että laitan koriin kukan ja vien ystävälle. Kellon taakse kannattaa kurkata, olisiko koneisto mahdollista vaihtaa.

   Poista
 3. Kauniita kortteja! Itsetehtyä aina arvostetaan. Eikös ollutkin mukava ommella koria - niitä vois todella tehdä monenkokoisia, moniin tarpeisiin. Aivan mainio joulukukan mukaan! Kellosta tuli oikein näppärä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen pyrkinyt tekemään kortit aina itse, puuhastelu on mukavaa. Koreja taitaa syntyä lisää.

   Poista
 4. Kauniita kortteja ja kori ja kello. Taitava sinå.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Amerikan ja Saksan kortit olen jo postittanut.

   Poista
 5. Itse tehdyt kortit ovat ihania, sain tänä jouluna kaksi. Näppärä pikku kori monenlaiseen säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttien tekeminen on terapeuttista. Kori meni lahjaksi.

   Poista