keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Pusakoita.

 

Vaalea marjastuspusakka ei houkuttele hirvikärpäsiä.

Ompelukonekin on taas päässyt töihin.  Kun paikallinen kangaskauppa lopetti toimintansa, ostin loppuunmyynnistä mm. kaksi kangasta ulkopusakoita varten.  Itselläni oli tarve vaalealle, ohuelle pusakalle, jota käytän vadelmia kerätessä.  Entinen valkoinen popliinipusakka repeili jo kesällä.  Kaavan piirsin Suuri käsityö -lehdestä (7/2017).  Lisäsin malliin taskut, jotka upotin sivusaumoihin.  Vuorissa on iso vetoketjullinen tasku kännykälle.  Resoriksi valitsin punaisen, samoin vetoketju on punainen.

 

Pusakka on tosi yksikertainen.


Toinen kangas oli vihertävä, josta ompelin pusakan miehelleni. Mallissa (SK-lehti 8/2018) oli jo valmiina suuret paikkataskut sekä olkapäillä kivat vanutikkaukset, jotka minäkin maltoin ommella.  Vasemmassa hihassa on myös kiva tasku, jota en muistanut kuvata.  Resorit ovat tummanharmaat.

Mies sai myös uuden pusakan.
Olkapäiden koristetikkaus.


Langanloppujen tuhoaminen on myös käynnissä.  Sohvannurkkaneuleena valmistui valkoinen baskerimyssy.  Väritys on vähän hassu eli palmikkoresori on luonnonvalkoinen ja kupu valkoinen.  Sainpa hävitetyksi valkoisen kerän hapsulankaa.
Jämälankamyssy. 

6 kommenttia:

 1. Vaikka vaalea pusakka on arka niin siitä ainakin huomaa punkit sun muut metsän ötökät metsäreissun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja liekö uskomus, etteivät hirvikärpäset noteeraa vaaleaa pintaa hirven turkiksi. Toisaalta vadelmia poimiessa pitää suojata käsivarsia naarmuilta, vaalea ei ole niin kuuma auringonpaisteessa.

   Poista
 2. Tuollaisia pusakoita kaipailin minäkin. Pitää olla niin momenlaisia takkeja että pärjää eri vuodenaikoina ja eri säillä. Nätti lakkikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On aivan totta, että eri tilanteisiin tarvitaan erilaisia takkeja. Pian pääkin tarvitsee lämmikettä.

   Poista
 3. Näppärästi on taas vaatetustehtaassa syntynyt uudet hienot pusakat molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinänsä oli helppoa tehdä kaksi pusakkaa perätysten, kun olin jo miettinyt työjärjestyksen kertaalleen.

   Poista