keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Kesämekko.

 

 

Vilpoisa viskoosimekko.

Minun pitäisi varmaan kiertää kangaskaupat kaukaa, sillä EK:sta läksi mukaan taas yksi mekkokangas.  Materiaali on viskoosia ja mallin löysin saksalaisesta lehdestä. Malli kuitenkin muutti muotoaan tekemisen aikana melkoisesti.  Alunperin mekossa oli vyötäröllä n. 8 cm leveä kaitale kaksinkertaisena. Sovittaessani sivusaumaan neulaamaani vetoketjua satuin nostamaan helmaosan kaitaleen päälle ja huomasin, että mekko näytti silloin sirommalta.  Siispä ratkojalle riitti töitä, mutta lopputulos oli sen vaivan väärti.  

Oikeassa sivusaumassa on tasku.

Vasen sivusauma kätkee vetoketjun.

 En edes muista, milloin olisin ommellut mekkoon kauluksen.  Nyt sekin tuli tehdyksi.

Kauluksellinen mekko.

Tilkkuilu ei ole ollut ihan kokonaan lomalla.  Ompelin pienen pöytäliinan jemmajutuksi, kun koskaan ei tiedä, jos tarvitsee viemisiä.  Etsin sen kankaan jämät, josta olin leikannut nättien ruusujen kohdalta neliön mallisia reikiä (Ruusutarha).  Niiden väli olivat keskenään samankokoisia eli leikkelin niistä suorakulmioita.  Yhdistin nämä kapeisiin, vihreisiin suikaleisiin.  Leikkasin vielä näin syntyneet kaitaleet kahtia ja yhdistin vuorotellen.  Liina syntyi nopeasti.


Ruusutarha 2.


12 kommenttia:

 1. Monenlaisia yksityiskohtia on uudessa kauniissa mekossasi. Osaisinpa tehdä edes yksinkertaisen:) Haittaako tuo jos kaupasta tulee ostettua mekkokankaita, eikös ne kuitenkin ole aika edullisia;)
  Hyvä että tilkkuilukaan ei ole unohtunut! Kiva kaitaliina ja hyvin on ollut käyttöä "jämäpaloille".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taidat kyllä olla oikeassa, että ihmisellä voi olla suurempiakin paheita kuin kangaskaupassa käynti. Olen tosi tyytyväinen, että onnistuin käyttämään nuo reikäisiksi leikatut kankaat pois.

   Poista
 2. Oikein kesäinen kesämekko ja kaulus on oikein hieno! Jemmajuttuja pitäisi aina olla, minulla ne ovat patalaput, niitä tulee tehtyä aina jemmaan. Hieno liina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on välistä viileämpää, mutta ensi viikolle on taas luvattu lämmintä. Pitäisi minunkin ommella patalappuja, kun entinen varasto on tyhjä.

   Poista
 3. On tosi piristävää saada uusi kukkamekko, sinulta käy tuo tekeminen näppärästi. Meillä ei ole juuri uusia vaatteita näkynyt kun on jäänyt niin vähiin kaupoissa käynnit. Oikein hyvä vieminen, tilkkuilun lippu korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kovasti! Vaateompelu on aina ollut minulle se ykkösjuttu. Nyt taas uskaltaa piipahtaa hiplaamassa kankaita. Tänään leikkasin muutaman pussukan.

   Poista
 4. Kaunis kangas mekossasi, niin kesäinen. Vilpoisia vaatteita on tänä kesänä tarvittukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viskoosi on hyvin laskeutuvaa ja kuosi viehätti minua. Kyllä todellakin kaikki hellevaatteet ovat olleet kovassa käytössä.

   Poista
 5. Upea tanssimekko! Pöytäliina on kaunis, semmoinen kesäisen romanttinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tanssikausi on pyörähtänyt käyntiin. Viime sunnuntaina saimme tanssia iki-ihanan Teemu Roivaisen laulujen rytmeissä.

   Poista
 6. Nätti mekko. Kyllä nyt oli hyvä tehdä tilkkutöitä ym kun ulkona ei paahteen takia voinut olla. Minä tein tonttuja ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun tilkkuilut ovat jääneet vähiin, kun helle vie voimia. Nyt helpottaa ja tänään satoi pitkästä aikaa!

   Poista