lauantai 29. toukokuuta 2021

Vanhassa vara parempi.

 

Seinävaate Vanhassa vara parempi.

Kylläpä toukokuu on vierähtänyt lopuilleen.  Puuhaa on riittänyt sisällä ja ulkona.  Suursiivouksia olen tehnyt pikkuhiljaa ja uutena apulaisena minulla on ollut ikkunankuivain.  Se säästää monta käden liikettä. Peruna on kylvetty ja kasvimaalta puuttuvat enää herneet ja sipulit.

Nostalginen ompelukone.

 

Ompelukone on ollut melkein koristeena ja saumuri oli perushuollossa.  Ompelin kuitenkin yhden pienen seinävaatteen.  Keskellä on vanha ompelukone (joululahjakangas), jota sitten kehystelin.  Välivanu on silitettävää laukkuhuopaa.  Nimekseen työ sai "Vanhassa vara parempi".  Tuollaisella minäkin opettelin ompelemaan ja se toimii, vaikka olisi sähköt poikki.

Kauppakasseja.


Viikon kuluttua minulla ja sisarellani on pienmuotoinen taidenäyttely Siskokset.  Minä esittelen omia ompelutöitä ja siskoni öljyvärimaalauksia sekä vesiväreillä maalattuja kortteja.  Arpajaispalkinnoksi ompelin pussukoita ja kasseja, lisäpalkintoja löytyy aikaisemmin ommelluista töistä.  Vaalea pussukka on hulpiloista ommeltu; tulipahan sekin työmuoto kokeilluksi.

Peruspussukoita.


10 kommenttia:

  1. Hyvin olet kevättöiltä ehtinyt ommellakin! Hauska ompeluhuoneentaulu, se sopii ohjaamaan vierasta sinne missä työ tehdään. Hulpiojutuista tykkään erityisesti - varsinkin jos löytää reunoista jotain extrakuvia. Onnea näyttelyllenne! Onko pitkään avoinna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina välistä on voinut levätä koneen äärellä. Hulpioita oli kiva ommella, vaikka omani olivatkin kovin vaaleita. Pidämme näyttelyn auki lauantaina ja sunnuntaina. Toivotaan jonkun eksyvän sinne.

      Poista
  2. Hauska seinävaate! Olen joskus nuorena ommellut mummini poljettavalla Singerillä, harmi ei ole enää suvussa tuo kone.
    Nyt on kyllä pihatöitä ja vähemmän kerkiää ompelukoneelle, mutta hyvin olet kerinnyt ompelemaankin kaikkia kivaa.
    Onnea näyttelylle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla oli varmaan vuosikymmeniä käsitys, että ainoa oikea ompelukonemerkki on Singer. No, monet merkit ovat ajaneet kehityksessä edelle.

      Poista
  3. Hienoa, yhteinen näyttely! Mahtavaa!
    Hulpiotyöt on kivoja - kerään hulpioita talteen ihan vasiten, ehkä vielä joskus jotakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan kävijöitä! Minullakin on ollut hulpiokori monta vuotta, mutta aiemmin en ole ommellut niistä mitään.

      Poista
  4. Tosi kiva seinäjuttu. Olet niin taitava tekijä. Ja onnea tulevaan näyttelyyn. Jos tietäisin missä päin se on niin kävisin katsomassa! Vinkkaa. vekkim@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näyttely meni jo ohi. Tapahtuma oli Iisalmessa 5.-6.6.

      Poista
  5. Kiitos Helena ja Kaisa ihanasta näyttelystä ! 😍

    VastaaPoista