sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Amerikkalainen omenapiirakka.

Kaitaliina ja mukimatot.

Joululahjojen hyödyntäminen jatkuu.  Pojan ja tyttöystävän hankkimassa amerikkalaisessa tilkkulehdessä oli kiva kaitaliina, jonka keskellä komeilee kannellinen piirakka.  Niinpä toteutin siitä omannäköisen version.  Liinassa on lisäksi kaitaleista ommeltu omena ja sydän.  En osaa mieltää sydäntä vihreänä, joten ompelin sen perinteisesti punaiseksi.  

Ystävänpäivään sopivat mukimatot.

Joulun alla huomasin monen henkilön ompelevan mukimattoja.  Silloin ei ollut aikaa ryhtyä ompelemaan niitä.  Siispä korjasin nyt tilanteen ja ompelin neljä sydänkuvioista mukimattoa.  Olisipa mukava tietää, millaista kovikekangasta tai tukikangasta muut ovat käyttäneet noihin mattoihin.  Minä laitoin silitettävää, olisiko ollut laukkuhuopaa, mutta onko se liian paksua?  

Tilkkulehden versio piirakkaliinasta.

Tikkasin tuotteet nopeasti aaltotikkauksella vinoruudullisiksi.

 

Onko kannen alla omenaa?

Oikein mukavaa ystävänpäivää!

14 kommenttia:

  1. Kiva liina ja mukimatot! Kannen alla voisi olla omenaa:)
    Mukavaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Luin blogiluettelostani blogisi nimen alla olevan tekstin: amerikkalainen omenapiirakka, odotin näkeväni leipomuksen kun tulin blogiisi mutta täällä olikin herkullisen näköinen liina ja kivat mukimatot. Silitettävää laukkuhuopaa minäkin näihin olen käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä liina ei sisällä kaloreita. Kiitos, että kerroit käyttämäsi tukimateriaalin. Minulla ei ollut hajuakaan, mitä pitäisi käyttää.

      Poista
  3. Tämä piirakka näyttää hyvältä! Otsikosta luulin että nyt olet laittanut piirakkaohjeen, mutta tämä kelpaa oikein hyvin!

    VastaaPoista
  4. Käytän mukimatoissa ohutta silitettävää tukikangasta. Hyvin ovat toimineet. Jos teen mukimaton kirjomalla ympyröitä koneen koristeompeleilla, niin käytän tear awayta ja revin sen pois valmistumisen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kerroit eri vaihtoehdoista. Tavallista silitettävää tukikangasta minultakin löytyy. Taidan kokeilla sitä ensi kerralla. Jospa sillä saisi riittävän tuen.

      Poista
  5. Piirakkaohjetta odotin otsikon perustellaa, mutta olipa kiva yllätys nähdä piirakka tilkkutyössä! Silitettävää vanua tai kaksikertaista flanellia olen käyttänyt mukimatoissa välimateriaalina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, voi yhdistää kaksi mukavaa puuhaa. Flanellia pitääkin kokeilla.

      Poista
  6. Onpa hauska piirakkaliina. Tuota piirakkaa kun katsoo, tulee nälkäkin. Tietysti sydän on punainen, ei vihreä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakkaliinan malli pomppasi heti silmään ensi vilkaisulla.

      Poista
  7. Tykkään sinun versiostasi, siinä on kauniit värit. Hyvä yhdistelmä mukimattojen kanssa.

    VastaaPoista