torstai 1. lokakuuta 2020

Ruska.

Syyskuu oli oikein satoisa kuukausi. Ennätin poimia puolukkaa mielin määrin: sitä oli runsaasti, joten oli oikein ilo kauhoa marjoja poimuriin. Olen valmistanut niistä monta annosta mehua viinihapon avulla ja säilönyt Pulmupuolukoita kellarin hyllyyn pikkupurkkeihin.
Kaikesta huolimatta olen toki istahtanut useita kertoja myös ompelukoneen äärelle, joten syyskuun peitto on valmis. Tällä kertaa minulla oli ensimmäisenä peiton nimi valmiina eli päätin tehdä peiton nimeltään Ruska. Vasta sitten ryhdyin miettimään mallia. Muistin tallentaneeni tietokoneelle Pomadan blogista ohjeen, jossa oli käytetty valmiita kaitaleita. Kiitos hyvästä ohjeesta. Minä kaivoin esille punaiset, oranssit, keltaiset ja ruskeat tilkkutyökankaat, ja leikkasin niistä 6 cm leveää kaitaletta. Työ oli mukavaa ja helppoa ommeltavaa ja sujui nopeasti. Taustakankaaksi käytin Finlaysonin kelta-valkoraidallista puuvillaa, joka oli odottanut kaapissa sopivaa sijoituskohdetta pitkään. Tikkasin peiton ruudulliseksi ja sopivan harvaan, koska torkkupeiton pitää mukautua käyttäjän päälle. Keltaista reunakaitaletta oli myös jäänyt entisistä töistä.
Hyvää alkanutta lokakuuta!

8 kommenttia:

  1. Puolukoita onkin nyt saanut todellakin paljon tänä vuonna, pulmupuolukat kyllä houkuttaisi. Ihana Ruska peitto, niin lämpöiset värit ja kiva blokkimalli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä puolukoita on riittänyt ja kerääminen on niin terapeuttista. Tuo blokkimalli on tosi helppo tehdä.

      Poista
  2. Kauniit värit olet läytänyt peittoosi, kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ruskan värejä näkee kaikkialla ympärillämme.

      Poista
  3. Siinä on todellakin ruska! Hyvin lämmittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut vaikea löytää ruskan värittämiä kankaita. Minulla oli varastossa niin paljon esim. keltaisia kankaita, että yllätyin itsekin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Joo, ruskaa riittää joka puolella. Tule tänne puolukkaan!

      Poista