sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Pussukoita ja jakku.

Jakku Burdan kaavoilla.

Helsingin matkalla, jolloin kävimme tutustumassa Helene Schjerfbeckin näyttelyyn Ateneumissa, poikkesin myös Kluuvin Eurokankaaseen.  Etsin itselleni joko violettia tai vihreää jakkukangasta, koska entiset jakut ovat joko mustia tai punaisia.  Myyjän avulla löytyikin violetti kangas, jota en laittanut kaappiin marinoitumaan, vaan ompelin pikaisesti vaatteeksi.  Muistin ostaa myös vuorikankaan.  Napit ovat entistä varastoa.  Kaava on vanhasta Burda-lehdestä.  Sitä piirtäessäni olin hieman pettynyt, koska jakussa ei ollut taskuja.  Kuitenkin malli tuntui niin mieluisalta, että taiteilin taskut omin päin.

Jakku edestä...
...ja takaa.


Vähentääkseni tilkkutyökankaita ja niiden loppuja ompelin neljä pussukkaa.  Samalla käytin valmiiksi ommeltuja koevedoksia.  Vihreään pussukkaan upotin tähtiblokit, jotka jäivät WC:n verhosta tähteeksi.  Toinen vihreä pussukka on tehty tikkaamalla yhdensuuntaisia kaarteita vanun ja vuorikankaan kanssa; päällyskangas jäi jäljelle ostoskassista.  

Vihreänsävyisiä pussukoita.

Viininpunainen-violetti pussukka sai kylkeensä lentävät hanhet -blokin, joita ompelin jooga-alustaan.  Toista samansävyistä pussukkaa koristaa leveä nauhanpätkä, jollaista ompelin mieheni gollegepuseroon ehkä 20 vuotta sitten.  Molemmissa näissä on lisämausteena vetoketjutasku kyljessä.
   
Violettia ja viininpunaista.
Pussukat hangella.

Kaikkien pussukoiden vuorikankaat ovat myös värikylläisiä.
Tuuli heilutteli tyhjiä pussukoita.

Hyviä ulkoilusäitä kaikille!


10 kommenttia:

  1. Upea jakku ja niin kauniin värinen. Nyt on pussukoita taiteiltu ja monta! Hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin yhdet syntymäpäiväjuhlat on tiedossa, joten jakulle on käyttöä. Mahtaako ko. sankari saada yhden pussukan sopivilla täytteillä!

      Poista
  2. Onpa upea vaate! Ja varmasti moneen käyttöön sopiva. Kivat pussukat! Ja vähän olen kateellinen hangista, meillä ei ole lunta kohta ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jakun voi yhdistää mekkoon tai hameeseen tai housuihin. Hienoa, että huomasit meidän hanget. Ei niitä kehuttavan paljoa kyllä ole ja vesisade kutistaa niitä.

      Poista
  3. Kyllä taas tekaisit niin minun makuuni jakun. Värikin on just oikea. Tosi nätti on ja istuva, ei niitä työtakkimalleja. Kankaitten hävittämisessäkin on vaivansa, olen huomannut. Nätit pussukat teit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vasta kuvasta huomasin, että jakun helma olisi pitänyt silittää kunnolla. Nyt on taas työn alla sinisiä kankaita, mutta jäljellä on vielä punaisia, vihreitä, violetteja... apua!

      Poista
  4. Kaunis jakku ja komea rivi pussukoita! Valkoinen hanki on kyllä arvokas, ei ole täällä näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Välistä valkoinen hanki on katoava luonnonvara, kun taivaalta tippuu vettä ja sulattaa lumen pois.

      Poista
  5. Sievä jakku! Hyvin olet kierrättänyt kankaita pussukoissa ja kivoja niistä tulikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Muutaman kankaanlopun sain menemään.

      Poista