sunnuntai 12. elokuuta 2018

Neulatyynyn ohje.

Neulatyyny uudelleen.
 Viime postauksessa olleeseen neulatyynyyn joku kaipasi ohjetta. Tässä se tulee pienoiskaavoineen.  Taustakankaaksi leikataan säännöllinen viisikulmio (minulla sivun pituus oli 10,9 cm + saumanvarat).  Päällyskankaita tarvitaan viisi erilaista, joista leikataan kolmiot.  Nämä kolmiot ommellaan ensin yhteen ja silityksen jälkeen pohjakankaaseen (jätä kääntöaukko). Käännetään oikein päin, täytetään ja ommellaan kääntöaukko kiinni. Punaisella merkittyihin kohtiin ommellaan (esim. helmilangalla) etupistot pohja- ja päällyskankaaseen, kiristetään.  Lopuksi ommellaan päällystetyt napit molemmille puolille.
    
Neulatyynyn kaavat.

Hampurin reissulla ostin käsityölehden, jossa oli aivan ihania mekkoja. Niinpä ei auttanut muu kuin ostaa mekkokangas.  Nyt se on valmis. Leikkasin kankaan jo monta viikkoa sitten, mutta saumurini poljin oli päättänyt olla kesälomalla.  No, virtajohto oli irti polkimen sisällä.  Harkitsin jo uuden saumurin hankkimista, mutta onneksi entinen tuli kuntoon.  Kesää näyttää riittävän, joten mekolle on kyllä käyttöä.
    
Saksalaislehden versio mekosta...
   

...ja tässä minun.

Marjaisaa elokuuta! Omat viinimarjat ovat jo mehuina kellarin hyllyllä.

6 kommenttia:

  1. Kiva mekkomalli! Sinulta kyllä syntyy monenlaista ompelusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! On ollut niin lämmintä,että on ollut pakko pysytellä sisällä. Täytyy keksiä aina jotain ajankulua.

      Poista
  2. Hieno neulatyyny, sopii hyvin menneeseen kuumaan kesään, kiitos ohjeesta! Mukavaa elokuuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukkiipahan ainakin neulatyyny. Muita kasveja on pitänyt kastella ahkerasti. Pitkästä aikaa sade ropisee kattoon. Marjaisaa elokuuta!

      Poista
  3. Kiva neulatyyny ja kiito ohjeesta. Kiva on mekkokin. Nätti kuin mikä.

    VastaaPoista