sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Siskolle.

 

Champagne supernova.

Olin jo aloittanut tilkkutyön, joka on tähti, kun minut yllätti tieto, että vanhin siskoni oli nukkunut ikiuneen nopeasti edenneeseen sairauteen. Tajusin, että tämä työ tehdään siskoni muistolle; hän oli myös innokas ja taitava käsityöihminen. Vaihdoimme keskenämme uusia idoita ja opetimme toisillemme uusia tekniikoita. 

 

Keskustähdessä on ruusuja.

Ompelin kerrankin ohjeen mukaan, joka oli Today´s Quilterin liitelehdessä Star of the show.  Tämä tähti oli nimetty Champagne supernovaksi.  Kaikki materiaali löytyi omista kangaslaatikoista. Taustakankaana käytin valkoista lakanakangasta ja välissä on ohut vanu.  Tikkasin työn ommeljuovia pitkin. Taustalla on ripustuskuja, koska työ on lähinnä seinävaate.

 

Ainon muistolle.

Mietin nimeksi jotain taivaankappaletta (Kalevalan Ainoa en voinut ajatella, koska hän hukuttatui).  Kun sopivaa supernovaa ei löytynyt, annoin työlle nimen Aino.  Hyvää taivasmatkaa, sisko!

 

Idän sinililjat availevat kukkasiaan.

Viime aikojen sää on suosinut kevään etenemistä.  Vaikka lunta on vielä jäljellä, idän sinililjat kukkivat seinän vierustalla.  Sisäkylvöt ovat tällä kertaa syötäviä: herneenversoja ja auringonkukan versoja salaattiin.

Herneenversot maistuvat kesältä.


4 kommenttia:

 1. Osanottoni. Kauniin seinävaatteen teit, niinhän se saa ollakin oman siskon muistolle, käsityönystävälle ja -taitajalle. Kukkien ilmestyminen pihalle sykähdyttää joka vuosi. Kevät on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Kevät on aina uuden elämän alku.

   Poista
 2. Osanottoni. Kaunis työ siskon muistolle, ihanat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Värit olisivat sopineet myös siskoni maailmaan.

   Poista